Fyra vårdas för förgiftning

NYHETER

I går kväll hölls en minnesgudstjänst för den kvinna som dog av kolmonoxidförgiftning intill ett buddistiskt tempel i Härryda. De fyra andra vårdas på sjukhus.

Den kvinna som vårdas på Uddevalla sjukhus är fortfarande medvetslös och riskerar att få bestående hjärnskador. De tre kvinnorna på Östra sjukhuset har vaknat och lämnat intensivvårdsavdelningen, men hålls kvar för observation. I nuläget har läkarna inte upptäckt några bestående skador, uppger Sahlgrenskas pressjour.

De fem kvinnorna i 40-årsåldern övernattade i ett utrymme intill en lokal i Härryda där en buddistisk fest skulle hållas i lördags. På morgonen hittades de medvetslösa, förmodligen på grund av syrebrist då de tänt en utegrill för att hålla värmen.

– Det är vår arbetshypotes. Vi har inlett en förundersökning för att utröna om det begåtts ett brott eller inte, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

I går samlades medlemmarna i församlingen Wat Buddha Udayana för en minnesgudstjänst.

– Vi måste försöka bearbeta det här, säger Sven-Erik Ohlander som är ordförande i den buddistiska förening som var med och förberedde festen.

Enligt honom är fyra av kvinnorna bosatta i västsverige.