Barnen mördades – för organen

NYHETER

Affärsmannen och hans tjänare lockade med sig barnen med löften om godis

Foto: ap
Affärsmannen Mohinder Singh och hans tjänare Surender Kohli misstänks för fruktansvärda brott.

Två indier misstänks har mördat 17 människor för att sedan sälja deras organ på svarta marknaden.

Enligt polisen är det förklaringen till att man nästan bara har hittat offrens huvud, armar och ben.

Affärsmannen Moninder Singh Pandher och hans tjänare Surender Kohli, greps i lördags av indisk polis, misstänkta för kidnappning, våldtäkt och mord.

Totalt har polisen funnit kroppsdelar från 17 barn och kvinnor. Likdelarna dumpades nära Pandhers hus i New Delhi-förorten Nioda.

Grannen misstänks

Nu tror polisen att barnen och kvinnorna dödats för sina organ.

– Det finns misstankar att en granne som är läkare kan vara inblandad i illegal organhandel, säger polischefen Saumitra Yadav till nyhetsbyrån AFP.

Han tillägger dock att inga konkreta bevis finns för misstankarna. Fortfarande saknar polisen många pusselbitar i fallet.

– Ännu har vi inte tillräckligt med bevis. Vi hittade skallar, men det är betydligt färre kroppar.

Fattiga familjer

Enligt polischef R.K.S. Rathore brukade Pandher träffa prostituerade kvinnor, men när de inte var tillgängliga lät han tjänaren Kohli lura barn till hans hus med löften om godis.

Kohli har enligt polisen erkänt i förhör att han dödat tio barn och fem kvinnor, efter att han konfronterats med bilder.

Kropparna ska nu DNA-testas för att säkerställa offrens identiteter. Föräldrar till fem av de mördade barnen har dock redan identifierat kläder och skor som låg i en väska där kroppsdelarna hittades.

Morden begicks under två års tid. Många av offren kommer från fattiga familjer. 17 kroppar har hittats men enligt boende i området saknades 38 personer, vilket innebär att fler kroppar kan hittas.

Polisen struntade ofta i anmälningar om de försvunna personerna. Nu har sju poliser stängts av från sina jobb i avvaktan på utredning.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund