Våga kasta!

NYHETER

Designern Camilla Thulins bästa tips

1 av 2 | Foto: utan nåd Behåll bara det du verkligen, verkligen vill ha.

Walk-in-closet eller inte – de flesta garderober är i behov av en rejäl rensning.

Aftonbladet tog hjälp av designern Camilla Thulin som sätter ord på det vi alla egentligen vet:

– Var krass när du rensar. Bort med all gammal skit bara!

Samma visa varje år. Man laddar med beslutsamhet och en ny rulle sopsäckar för att rensa garderoben på alla gamla kläder som ändå aldrig används.

Men när man väl står där och river verkar det mesta vara bra att ha ”på landet” eller ”om jag blir bjuden på åttiotalsfest”. Och så slutar det med att man gör sig av med en fläckig t-shirt med trycket ”Tjejmilen-92” och en udda socka. Känner du igen dig? Tänk om och satsa på en riktig rensning i år.

Modeskaparen Camilla Thulin anlitas av både män och kvinnor för att få ordning i deras garderober. När hon är färdig med sitt arbete brukar ungefär tio procent av kläderna hänga kvar.

Aldrig modernt igen

– Folk har så jävla mycket kläder. Inse att det inte blir modernt igen, och om det nu skulle bli det så kommer det av någon anledning inte att passa dig ändå.

När du är klar kommer du att se vilken klädstil du verkligen har. Och nästa gång du shoppar ska du bara köpa plagg snarlika dem du redan har och vet att du trivs i.

– Bäst är att köpa få, men dyra plagg av bra kvalitet. Har du inte speciellt gott om pengar får du köpa billiga grejer som du sedan kan kasta. Bäst är att handla på secondhand och på reorna i januari och augusti, tipsar Thulin.

Checklista: Så rensar du

Foto: Behåll Barnkläder är bra att spara – till småsyskon och kusiner.

Mer om garderober:

Fler inredningstips:

Angelica Hjortholt

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning