Crucified på scenen med dubbla känslor

Crucified Barbara avslutar hårdrockshelgen i Stockholm när bandet spelar på Debaser på söndag. För ett år sedan gick deras vän Dave Lepard bort och bandet spelar för att hedra honom. "Det kommer att bli en kväll med dubbla känslor", säger Klara Force.
NYHETER

Hårdrockshelgen i Stockholm börjar med Hammerfall på lördag och kröns med en minifestival på Debaser på söndag.

Då står Crucified Barbara på scen för att hedra sin avlidne vän.

Festivalen Rest in Sleaze, som hålls på Debaser på söndag, arrangeras till minne av Dave Lepard (David Hellman) från bandet CrashDïet, som avled förra året. På scen står bland annat stockholmsbandet Crucified Barbara.

– Det kommer att bli en kväll med dubbla känslor, både kul och sorgligt, säger Klara Force, gitarrist.

Musiken viktigast

Tillsammans med sina bandkamrater Mia Coldheart, Ida Evileye och Nicki Wicked tar hon en paus från låtskrivandet för att spela på Rest in Sleaze. Annars jobbar de just nu stenhårt med nästa album som förväntas komma ut någon gång under året.

– Just nu jobbar vi inte så mycket med texter, det är musiken som är viktigast, den kan tala mycket för sig själv. Ett hårt riff till exempel kan uttrycka både sorg och glädje, sånt behöver inte vara ordagrant, säger Klara Force.

"Allt är inte party"

Sedan debutplattan "In Destortion We Trust", som släpptes 2005 har bandet framför allt blivit allvarligare.

– Vi har varit med om mycket sedan dess. Under hela 2006 var vi ute på turné. Vi har fått mer erfarenhet och blivit allvarligare, allt är inte party hela tiden, säger Klara Force.

Det fick bandet bland annat erfara när Dave Lepard gick bort i januari förra året.

– Vi kände honom allihopa, vi har spelat med CrashDïet flera gånger. Det känns fint att vara med på söndag, säger Klara Force.

Klara Force från Crucified Barbara om Stockholms hårdrocksscen:

Klara Forces tips på en hårdrockskväll i Stockholm:

Läs mer om Rest in Sleaze

Läs mer om Hammerfall

Linda Kling (.se)