Läsarna: Avgå alla tre!

NYHETER

Men än hälften av aftonbladet.se:s läsare som svarat på ”Dagens Fråga” anser att alla de tre fuskande ministrarna ska avgå.

I forumen fortsätter man att diskutera skandaler och moral.

Fuskande ministrar gör inte att tilltron till politikerna växer.

Väldigt många läsare ger uttryck för stor bitterhet över de politiska skandalerna.

Väldigt många ger också uttryck för att de inte har någon som helst tilltro till politikerna.

"Man känner sig idiotförklarad". Så skriver en av läsarna apropå Reinfeldts urskuldande förklaringar om att ministrarna inte visste att de skulle bli statsråd en vacker dag.

”Politikerna har dubbelmoral och det gäller alla politiker skriver en läsare. Makt förblindar”, tycker många.

Det finns å andra sidan de som tycker att politiker inte är värre än andra människor och att skandalerna därför inte är så mycket att orda om. Men de är i minoritet.

Här är några av inläggen:

Moralen i botten:

”Nu har vi fått en ny regering som tydligen tycker det är fritt fram att vara kriminell! När inte ens lagstiftarna är ärliga, vem behöver då bry sig? Vart är vi på väg? Moralen i Sverige tycks vara körd i botten! Tyvärr.”

Avgå!

” Jaha, så var vi där igen. Borgerliga ministrar som skattefifflar. Mycket vill ha mer. Det får man genom att inte göra rätt för sig gentemot samhället. Är det någon som är förvånad? Dessa ministrar måste ta sitt ansvar och avgå omedelbart, annars ser vi en strid ström av fifflande svenskar i framtiden.”

Rensa i leden

”Kör hårt, Reinfeldt, men rensa i leden och gör ingen långbänk av detta.”

Buzzig

De ska ha högre moral

”Det är väl klart att våra förtroendevalda politiker ska ha högre moral än Medelsvensson! Det är ju de som har makten och för att inte missbruka makten är det viktigt med hög moral. Vi betalar skatt som går till deras löner och ska kunna lita på dem. Dessutom ska höga politiker gå före med gott exempel, vara förebilder.

Om man vet att man inte har rent mjöl i påsen så ska man avstå från höga politiska poster!”

Pussycat

In med Solveig Ternström!

” Statsministern bör sparka Cecilia Stegö med omedelbar verkan. En kulturminister som inte betalat tv-avgifter på 16 år är helt omöjlig i en regering som ska företräda svenska folket. Sätt in Solveig Ternström som kulturminister!”

Har Sjödin betalat?

”Jag skulle vilja veta om Anna Sjödin betalat TV licensen.”

Engagera dig!”

”Rösta bort alla maktpersoner som beter sig illa från hela det politiska fältet! Min uppmaning till dig som vill se en annan ordning - engagera dig politiskt. Ger mitt stöd till alla hederliga politiker som vill ta ett gemensamt ansvar för vår fina välfärdspolitik.”

aftonbladet.se