Mördad för sex med sin fröken

Publicerad:
Uppdaterad:

Hennes man sköt ihjäl 18-årige Sean

1 av 3 | Foto: privat
"FÖRFÖRDE HONOM" Studievägledaren Erin McLean hade sex med sin 18-årige elev, Sean Powell. Det gjorde hennes make så rasande av svartsjuka att han sköt ihjäl pojken.

LOS ANGELES

Tonåringen Sean Powell i Knoxville i Tennessee hade ett förhållande med sin lärare Erin McLean, 30.

Det kostade honom livet.

Lärarens make Eric McLean, 31, sköt ihjäl honom.

– Hela tiden hör vi talas om lärare som ligger med sina elever. Men det här är första gången någon tvingats sätta livet till på grund av det, säger Norman McLean, pappa till den misstänkte mördaren.

På kvällen den 10 mars larmade Eric McLean polis och sa att någon brutit sig in i parets hem. Sju minuter senare ringde hans hustru upp igen och sa att hennes make just skjutit Sean Powell, 18, i pojkens bil.

”Hon bär hela skulden”

Powells mamma Debra Flynn tycker att sonens lärare, en tvåbarnsmor, bär hela skulden.

– Erin förförde honom. För mig berättade Sean att de hade varit ihop. Han hade till och med friat till henne, säger Debra Flynn.

Det var i höstas Erin McLean träffade Sean Powell på West High School. Han hade haft problem med droger och sparkades ut av sina adoptivföräldrar efter att ha legat på avvänjning.

Samtidigt hade han återupptagit kontakten med sin biologiska mamma Debra Flynn.

– Sean lät mig inte svara i mobiltelefonen, säger Debra Flynn.

– När jag frågade varför sa han ”Jag är ihop med henne”. När jag frågade vad det spelade för roll svarade han ”Hon är studievägledare på skolan”.

Till och från bodde Sean Powell hos sin mamma i Nashville. Debra Flynn uppger att hon såg sms från läraren i sonens mobil.

– Hon skrev ”Kom hem. Sötnos, jag älskar dig. Du är vacker”.

Misstänkte inget

När 18-åringen blev bostadslös försökte Erin McLean hjälpa honom. Hennes make Eric misstänkte först ingenting.

– Min son är inte våldsam. Men han gav upp sin karriär för att ta hand om sin familj och stötta sin hustru när hon ville skaffa sig en utbildning, säger Erics far Norman McLean.

Hans son har erkänt brottet.

Andra fall av sex mellan lärare och elev

Magnus Sundholm

Publicerad: