Jonas Game bjuder på allt

NYHETER

Redan på torsdag startar Way Out Wests klubbprogram. Jonas Game är en av artisterna som inleder festivalen på Pusterviksbaren på torsdag. Vi passade på att prata med Jonas om spelningen och lite festivaltips.

Du var tidigare trummis i Bad Cash Quartet, nu är det du som får all fokus på dig. Hur känns det?

- Jag har inte tänkt så mycket på det fast det känns bra. Jag är ju liksom mer ensam nu. Jag har plockat ihop ett band som består av folk jag gillar att vara med och då blev det bland andra två av medlemmarna från Bad Cash Quartet, Calle Stephanson och Kalle von Hall. Det var inte självklart att det skulle bli så, men det känns jätteviktigt att man trivs med bandet och att de känner att de betyder mycket för mig.

Hur känns det att spela på festival hemma i Göteborg?

- Äh, jag skiljer inte på spelningar, jag tycker att det är lika kul att spela hemma hos en polare som ute bland folk. Men det ska bli jättekul.

Du spelade på Pustervik för några veckor sedan, blir det någon skillnad på denna spelningen? Kommer du att bjuda på något extra?

- Nej, alltså jag kommer att spela hela min nya skiva live. Bjuda på nåt extra? - Ja, jag kommer att bjuda på allt och på mig själv.

Finns det något på festivalen som du inte kommer missa?

- Ja, jag och min polare ska gå och kolla på The Pouges i Slottsskogen och The Tough Alliance på Kajskjul 8 på fredag. Det blir nog bra.

Vad tycker du att man ska passa på göra här i Göteborg?

-Då tycker jag att man ska passa på att se min spelning och bli ett Jonas Game-fan. Och så ska man gå till Uppåt Framåt, där de har bra DJ´s under festivalhelgen.

Hur tycker du att man skapar bästa festivalstämningen på Way Out West?

- Jag tror att man ska ta det jävligt lugnt och välja ut de band man helst vill se, inte stressa runt utan mer gå dit vinden tar en.

Hur laddar du upp inför spelningen på torsdag?

En minut innan kommer jag att fråga mig själv, vad faan gör jag detta för, varför ska jag göra det här? Men så fort jag kommer upp på scenen klarnar det och jag kommer på varför. Jag gör det för att jag måste.

Sara Parkström,

Allt om Stockholm

Fakta

Läs mer