"Bjuder dj:n på en öl"

Foto: Martin Erikson äter gärna sparris. Foto: Scanpix
NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på

stan i kväll? Martin ”E-type” Erikson, 41, artist:

- Jag börjar med att dricka ett frostat glas med blåbärsvodka på Noppes, det är mitt favoritställe. Man får starta i lugn och ro i skön miljö. Det kan vara ganska jobbigt ibland att gå ut helt nykter när man är kändis, men här får man en bra början på kvällen. Där kan man dessutom påverka musiken, jag får dj:n att spela AC/DC genom att bjuda honom på en öl.

- När jag avnjutit det där så blir det en taxi till Josefina. Där får man krama på den trevlige Christer Roth som jobbar där. Det är fint väder så det blir till att sitta på uteserveringen, den är stor som halva Texas. Där avnjuter jag deras goda sparrisförrätt, till varmrätt blir det fiskgryta med lite chablis till. Till efterrätt blir det vanligt svart kaffe och kaptenslöjtnant eller guldkant, vilket är hälften punsch och hälften konjak.

- Jag promenerar sedan till Bistro Jarl, där jag beställer in en sexa Jack Daniels och cola. Det är en klar favoritdrink, den är god och man blir pigg och glad på den. Det är dessutom en drink som räcker länge. På Bistro Jarl har jag beställt ett bord så man får sitta.

- Vid ettiden på natten promenerar jag till Berns uteservering på verandan, där min kompis Micke Pietele spelar skivor. Där är det skönt. Jag utnyttjar mina sista 80 kronor och säger att jag är kompis med Micke, så får man se hur långt det räcker när jag beställer whisky/cola i baren.

- Vid tre drar jag mig hemåt, det är en dag i morgon också. Försöker ducka för folk som ska vidare till andra ställen. Eftersom pengarna är slut så är det dags att promenera hem.

Budget

E-types favoriter

Sofia Larsson