Död pappa låg på hittegodset i 9 år

Urnan blev stulen på Londons tunnelbana

LONDON

Urnan med hennes pappas aska var försvunnen i nio år.

Hela tiden var den på hittegodsavdelningen i London.

Här vid tunnelbanestationen Baker Street i London ligger hittegodsavdelningen. Föreståndaren Ted Batchelor lyckades lokalisara ägarinnan till urnan de haft i 9 år.
Här vid tunnelbanestationen Baker Street i London ligger hittegodsavdelningen. Föreståndaren Ted Batchelor lyckades lokalisara ägarinnan till urnan de haft i 9 år.

När William Male dog i oktober 1998 bestämde sig dottern Molly Schofield för att ta med barnbarnen till London. De ville sprida hans aska i Themsen från Westminster Bridge eftersom han brukade fiska där.

Urnan var borta

Men när tåget stannade på perrongen var väskan med urnan i stulen.

Tjuvarna gjorde antagligen den makabra upptäckten ganska omgående. De lämnade i alla fall urnan på tunnelbanan.

Och så hamnade den på hittegodsavdelningen vid Baker Street som får in 1Ì´0;000 kvarglömda föremål varje dag.

Föreståndaren Ted Batchelor gjorde sitt bästa för att ge urnan en värdig plats bland hyllorna. I december varje år önskade han urnan god jul och inledde ett eget detektivarbete för att hitta dess ägare.

Molly blev tårögd

Genombrottet kom när Batchelor delgav informationen i en tv-dokumentär. Tittaren John Fisher, som jobbar som researcher, började själv leta och fann till slut Molly Schofield, 75, i Preston, Lancashire.

Molly var tårögd när hon äntligen fick hem urnan med sin pappas aska. Den står nu bredvid hans foto.

– Vi har fortfarande inte bestämt vad vi ska göra med den. Vi kanske åker till London igen och gör som vi tänkte, säger hon.

Andra konstiga hittegods:

Susanne Nylén

Publisert: