Misstänks ha stoppat in fyraåring i frysen

NYHETER

Flickan var svårt nedkyld och nära döden när föräldrarna tog henne till sjukhus

Svårt nedkyld och medvetslös fördes den fyraåriga flickan till akuten på Sundsvalls sjukhus.

Nu misstänks föräldrarna ha orsakat hennes tillstånd genom att stoppat in flickan i frysen.

Den lilla flickan fördes in till Sundsvalls sjukhus den 6 juni förra året. Hon var medvetslös och hennes kroppstemperatur var långt under den normala. I dagar svävade barnet mellan liv och död på sjukhuset, skriver Dagbladet.

Sjukhuspersonalen kontaktade polisen, eftersom man misstänkte att föräldrarna orsakat flickans tillstånd.

Föräldrarna nekade och sa att de hittat sin dotter medvetslös, och påstod att hon led av en ovanlig sjukdom som bidrog till den låga kroppstemperaturen. Men både pappan och mamman delgavs misstanke om misshandel.

Hade skador på stjärten

Pappan har även tidigare anmälts för misshandel av dottern, och personalen på sjukhuset upptäckte även skador på barnets stjärt när hon kom in.

Mamman och pappan har försatts på fri fot medan förundersökningen pågått. Dottern har, med föräldrarnas medgivande, placerats i ett familjehem.

Under de sju månader som gått sedan händelsen inträffade har kammaråklagare Lisa Eriksson kontaktat alla tillgängliga experter för att få uppgifter om flickans påstådda sjukdom, men ingen har kunnat bekräfta uppgifterna att flickan var sjuk.

Kan ha stoppats i frysen

– De prov vi skickade till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping visar att flickan är helt frisk, säger Lisa Eriksson till Dagbladet.

– Jag tror att föräldrarna gjort det genom att stoppa in henne i kylen eller frysen, eller med kallt vatten, säger Lisa Eriksson.

Karin Thurfjell