Två döda och femton skadade runt om i Sverige

NYHETER

9.54 Katrineholm: En lastbil lastad med dynamit körde av vägen i Äs utanför Julita och fick bärgas. Ingen skadad.

11.07 Mantorp. En bil åker in i en annan bil mitt på Möllersbrunnsvägen. Inga personer skadas.

11.40 Mjölby. I stadsdelen Biskopsberga krockar en personbil med ett rådjur. Två personer i bilen förs till sjukhus med lindriga skador.

14.41 Jönköping. Två fordon kolliderar på E4:an och tre personer får lindriga skadorefter.

15.20 Tenhult. På riksväg 31 kör en Landrover av vägen. När polisen kommer dit är bara bilen kvar i diket. Föraren har tagit sig därifrån.

15.39 Ljungsbro. På riksväg 36 åker en bil in i mittenräcket som delar av körbanorna. Ingen skadas, bara delar av vajerräcket.

15.44. Huskvarna. Halkan gör att en bilist helt tappar greppet och slirar in i en rondell utan att kunna styra. Istället kör bilen rakt igenom.

15.53 Vätterleden E4. Ett par lastbilar, varav en från Estland, kan inte ta sig uppför backen. För dåliga däck eller för låg fart gör att de blir stående.

13.29 Karlskoga: En familj voltade på länsväg 205 mellan Laxå och Svartå. Alla fem fördes med ambulans till Karlskoga lasarett med lindriga skador.

15.57 Rimforsa/Brokind. En person ska göra en omkörning på riksväg 34. Istället tappar personen kontrollen över bilen och kör ner i diket. Ingen skadas.

15.59 Linköping. Det är mycket halt på E4:an. I norrgående filer halkar två bilar av motorvägen men ingen skadas.

16.04 Sundsvall. En buss i linjetrafik krockar med en personbil inne i Sundsvall. Ambulans tillkallas men det är oklart om någon skadas.

16.19 Motala. Halka på riksväg 32. I norrgående riktning kommer en bil som inte lyckas hålla sig kvar på vägen. Den kör av och blir stående med punktering på ett fält.

16.33 Linköping. Mellan två avfarter till Linköping är fyra bilar inblandade i en seriekrock. Det är moddigt och halt. En person förs till sjukhus med ambulans, men ingen skadas allvarligt.

16.44 Gislaved. En bil kör av vägen, voltar runt på taket och tillbaka upp på däcken. En taxichaufför som passerar slår larm. Ingen person skadas.

17.10 Nässjö. På riksväg 31 glider en lastbil bakåt istället för att komma uppför backen. Lastbilen får stå vid vägkanten och invänta en plogbil som saltar.

19.02 Jönköping. En bil krockar med en annan. Totalt är tre personer inblandade. En av dem förs till sjukhus med lindriga skador.

20.09 Hultaby. En bil med två personer får sladd och kör ner i diket och in i ett träd. Olyckan orsakar bara plåtskador.

20.45 Forserum. På riksväg 31 får en bil sladd och kör in i vägräcket. Inga personskadorr.

22.34 Skillingaryd. På E4:an kör en bil in i mittremsan och hamnar i buskarna mellan motorvägens filer.

23.00 Löckna. På riksväg 40 kör en bil in i vajerräcket som skiljer filerna åt. En bärgare kommer för att hjälpa till. Ingen person skadas.