Nyheter

Skänker en miljon till paret McCann

Av: 

Robert Triches

NYHETER

Virginmiljardären Richard Branson skänker 100 000 pund till Gerry och Kates advokatkostnader

Richard Branson har skänt 1,3 miljoner kronor till paret McCann.
Richard Branson har skänt 1,3 miljoner kronor till paret McCann.

Den brittiske ”Virginmiljardären” Richard Branson har skänkt 100 000 pund, drygt 1,3 miljoner kronor, till paret McCann, så att de ska slippa sälja sitt hus för att betala sina advokatkostnader.

– Om han kan hjälpa till lite för att lätta deras börda så gör han det gärna, säger en anonym Virginanställd till nyhetsbyrån AP.

Branson har tidigare skänkt runt en miljon pund, över 13 miljoner kronor, till den fond som satts upp för att försöka hitta parets försvunna dotter Madeleine.

De ytterligare 100 000 pund han nu skänker ska gå till att rentvå föräldrarnas namn. Paret McCann har tidigare gjort klart att de inte tänker använda några pengar ur Madeleines fond till sina egna advokatkostnader. Istället har de och deras närmaste släktingar talat om att sälja hus och egendom för att få ihop pengarna.

– När Richard fick veta det kände han att något måste göras, säger den anställde på Virgin.

Richard Branson ska också ha tagit kontakt med ett stort antal välbeställda britter och uppmanat dem att stötta paret ekonomiskt.

I BBC uttryckte Yorks ärkebiskop John Sentamu sitt stöd för paret McCann.

– Kate och Gerry har behandlats orättvist och omänskligt. Bevisen mot dem är långt ifrån tydliga, sa han i radiokanalen.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter