Sju års fängelse – och utvisning

NYHETER

27-åring dömd för grov narkotikasmuggling

En 27-årig man dömdes i dag vid tingsrätten i Västerås till sju års fängelse och han utvisas dessutom från Sverige på livstid.

Mannen döms för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Åtalet gällde tre män som misstänktes för att ha planerat och smugglat in nära ett halvt kilo heroin från Tyskland till Sverige. Planerna ska ha inletts i april och resan för att hämta partiet utfördes i slutet av juni. På väg hem stoppade polisen bilen i Jönköping och man fatt partiet med heroin, värt minst en miljon kronor på gatan.

Mannen som idag fälldes vid tingsrätten har erkänt att han transporterat ett paket från Tyskland, som han dock säger trodde innehöll hasch. Han hade också ett mindre parti kokain med sig. Mannen har i förhör sagt att detta skett utan de två andra personernas vetskap.

De två andra männen frias också av tingsrätten. En man som lånat ut cirka 100 000 kronor har sagt i förhör att han lånat ut pengarna i tron om att den andra mannen skulle öppna en rörelse med pengarna. Den tredje mannen säger att han var med som resesällskap och inte hade vetskap om smugglingen.

Rätten har inte funnit att man inte kunnat bevisa att det varit utom allt rimligt tvivel att det varit så som männen sagt och därför har de friats.

I 27-åringens fall går rätten på åklagarens linje och dömer mannen för grov narkotiasmuggling och grovt narkotikabrott till sju års fängelse. Dessutom ska mannen efter avtjänat straff utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända hit.