Bröllopspresenten flög i väg – flera tusen kronor borta

avBabs Drougge

Foto: Privat
Bröllopsgåvan flög sin kos.

”Oj, ballongen flög i väg”. ”Vilken ballong?” ”Den som hade vårt bidrag till bröllopsresan i sig”.

Den konversationen utspelade sig under Eva Rosquist och Fredrik Hedbys bröllopsfest under helgen.

Eva Rosquist och Fredrik Hedbys, båda 29 och från Uppsala, sa under helgen ja till varandra inför familj och vänner strax utanför Orsa i Dalarna.

Paret hade av förklarliga skäl huvudet uppe i det blå – och där skulle de inte bli ensamma, visade det sig snart.

– Vi hade inte riktigt koll på presenterna under dagen, utan de stod uppe på logen. Våra snälla föräldrar skulle ta hand om presenterna och när de gick över gårdsplanen släppte ballongen från våra vänners present och försvann i väg, säger Eva Rosquist.

1 av 3 | Foto: Privat
Fredrik Hedbys och Eva Rosquist är nu äkta makar.

Sju av parets vänner hade slagit sina säckar ihop och konstruerat en vision av parets bröllopsresa i miniatyr. Resan ska gå till Zanzibar, och de små kitesurfande plastdockorna höll i heliumballongen, som nu befann sig hundra meter upp i luften.

Vad paret inte visste var att ballongen innehöll vännernas bidrag till resan.

– Våra väldigt kreativa kompisar vet att vi tycker om att kitesurfa och hade fyllt heliumballongen med femhundralappar. Vi fick reda på det när de som gett oss ballongen sa ”oj ballongen flög i väg”. Då var den några hundra meter upp i luften.

Kan skratta åt det

Den pengafyllda ballongen har fått stor uppmärksamhet sedan bland annat Dala-Demokraten skrivit om händelsen. Om någon mot all förmodan skulle hitta och lämna igen ballongen till paret skulle de bli väldigt glada, men har förlikat sig med tanken på att pengarna är borta.

– Först tänkte vi att det här var väldigt surt och funderade över om vi kunde prickskjuta ner den med något, men den var för långt bort. Vi skyller inte det här på någon utan ser det som en rolig historia som vi kan skratta åt längre fram. Kanske kan fler dra lärdomen att inte stoppa pengar i en heliumballong, säger Eva Rosquist med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mora

Bröllop