Expolis misstänks ha mördat sin fru

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-26

Likfynd kan avslöja det oförklarliga försvinnandet av 23-åriga Stacy

Chicagopolisen har hittat ett kvinnolik, fastfruset i marken på en avlägsen bangård i stadens södra delar.

Kroppen kan vara 23-åriga Stacy Peterson, som försvann i oktober förra året.

Polisen misstänker att hennes make – expolisen Drew Peterson, 53 – har mördat henne.

Drew Peterson har hela tiden hävdat sin oskuld och säger att hans trettio år yngre fru lämnade honom och barnen för en annan man. Ett bevis för detta sägs vara ett hett sms som hittats i hennes mobiltelefon och som tycks vara skickat från en hemlig älskare. Sms:et är dock skickat från en sajt på internet där det går att skicka telefonmeddelanden anonymt.

”Uteslutet”

Stacy Petersons familj har å andra sidan sagt att det vore uteslutet att den unga mamman skulle lämnat sina två små barn frivilligt. De har hela tiden misstänkt att hon har råkat ut för något och sedan i slutet på förra året utreds maken Drew för inblandning i försvinnandet. Vid flera tillfällen har polisen sökt igenom parets bostad och fordon och man har också gjort ett antal beslag. Polisen har också sökt i Chicagofloden och med likhundar i omgivningarna.

Kroppen av en ung flicka med ljusrött hår hittades på fredagen cirka tre mil från paret Petersons hem, rapporterar CNN. Kroppen var enligt lokala tv-stationer fastfrusen i marken och räddningstjänsten fick använda spadar och hackor för att få loss den.

Enligt Drew Petersons advokat Joe Brodsky är det dock helt uteslutet att likfyndet är Stacy.

Exfrun dog också

– Jag kan garantera att det inte är hon, säger han till CNN, dock utan att ge något bevis för sitt påstående.

Stacy, 23, var Drews fjärde hustru. Hans tredje hustru, Kathleen Savio, hittades död 2004, drunknad i ett badkar. Dödsfallet skrevs då av som en olycka.

Men sedan polisen började utreda Drew Peterson för delaktighet i Stacys försvinnande har en domare godkänt att man ska gräva upp kroppen av den tredje frun och utreda hennes dödsfall på nytt.

– Det finns starka indikationer på att det i själva verket var mord. Vi vill gräva upp hennes kropp för att genomföra tester som inte blev gjorda under den första obdukationen, säger åklagare James Glasgow till CNN.