Brott

Bröder flådda av sin egen mamma

Småpojkarna skars, brändes, torterades och bands nakna i källaren – i nästan ett år

Av: 

Robert Triches

NYHETER

I en skrubb i källaren i huset i den lilla staden Kurim nära Brno i södra Tjeckien hölls Ondrej, 8 och Jakup, 10, nakna och bundna i nästan ett år.

Uppe i köket satt deras mamma Klara och höll uppsikt över sönerna via en baby-monitor.

Men när grannfrun födde barn och skaffade sig en likadan baby-monitor fick hon också in bilderna från källaren.

Det var i maj förra året som polisen stormade huset och befriade pojkarna från sitt skräckfängelse. Grannen, som först inte trodde sina egna ögon när hon såg de bundna pojkarna, hade genast slagit larm.

Samtidigt greps barnens mamma och deras moster Katerina. Nu har utredningen lett fram till rättegång och den ena fasansfulla detaljen efter den andra avslöjas.

Delvis flådd

Enligt polisen brändes pojkarna med cigarettfimpar, utnyttjades sexuellt och bands nakna i städskrubben i källaren. De tvingades också att skära sig själva med vassa knivar. Tortyren uppges ha pågått i nära ett år.

Ondrej, 8, sägs ha varit delvis flådd när han hittades.

Enligt åtalet tillhör mamman och mostern en avläggare av Graalrörelsen, en religiös sekt med ursprung i Tyskland. Misshandeln och tortyren ska ha syftat till att ”göra pojkarna självständiga” och lära dem att visa respekt för de vuxna.

Flydde till Norge

Ytterligare en person hittades i huset; ”Anna, 13,” som också sade sig ha misshandlats och torterats av Klara och Katerina. Flickan placerades på barnhem men försvann spårlöst därifrån före jul förra året. Efter att ha efterlysts med bild spårades ”Anna” först till Danmark, där hon återigen lyckades försvinna. Nästa gång hon dök upp var det i Oslo. Med tejpade bröst och rakat huvud förklarade den småväxta flickan att hon hette Adam, var tretton år och hade flytt från pedofiler i Tjeckien.

I nästan ett halvår lyckades Adam dölja sin riktiga identitet, gick i skola i Oslo och uppgavs vara ”begåvad för sin ålder”. I början av 2008 avslöjades dock hennes riktiga identitet. Adam, 13 heter egentligen Barbora Skrlova och 34 år gammal. I januari överlämnades hon till myndigheterna i Tjeckien och häktades.

Nu sitter hon i rättegången i Brno och är anklagad för att i själva verket ha varit delaktig i misshandeln och tortyren av de två små bröderna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Brott

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Tjeckien