080808 – då firar 08:orna

På fredag firar stockholmarna sin egen dag

Det som hånfullt använts som att nidord utanför Stockholm är nu symbolen för stockholmarnas egen dag. Nu på fredag bjuder staden sina invånare på rejäl 08-fest. Datumet är naturligtvis väl valt: 08-08-08.

Många är det som fräst riktnummret om dryga huvudstadsmänniskor. Men på fredag är just 08 en kombination som faller väldigt väl ut. Det tänker stockholms stad fira med att ha en 08-dag.

Aktiviteter kommer hållas över hela innerstaden. I Globen kommer det bjudas på gratis frukost och karaoke för barnfamiljerna. Tunnelbanestationer kommer bjuda på 08-kringlor.

Artister spelar

Under dagen uppträder en mängd kända artister som Niklas Strömstedt, Sarah Dawn Finer och Andreas Kleerup på Medborgarplatsen och i Kungsträdgården, där det också finns möjlighet att följa OS-invigningen via storbildsskärm.

Ett stort fyrverkeri kommer avfyras över Strömmen under åtta minuter och åtta sekunder klockan 22.30.

Siw Malmqvist

Under kvällen förvandlas Stadshuset till en stor dansbana där bland annat Siw Malmqvist spelar. Stureplan kommer förvandlas till ett gigantiskt dansgolv där DJs kommer spela fram till tre på morgonen.

– De ser verkligen fram emot det. Sebastian Ingrosso ringde igår och var sjukt laddad, han sa att han har en specialmix av Eric Prydz som kommer att spelas för första gången offentligt på fredag, säger Konrad Bergström som är ansvarig för dj-bokningarna till AOS.

35 000 på dansgolv

Det ska finnas plats för 35 000 utan några problem och beredskap finns för att stänga av ytterligare gator om det skulle behövas enligt Allt om Stockholm.

Sturegallerian fungerar som en lounge och runt stureplan blir det uteserveringar när Stockholm stad bjuder på eget firande.

Läs Allt om Stockholms artikel här

Publisert: