Ingen vill köpa naken Madonna

Tavlan av popikonen fick inga bud på auktion

Tavlan som föreställer Madonna och hennes ex-make Guy Richie nakna har inte lyckats gå att sälja så bra som man hoppats på.
Tavlan som föreställer Madonna och hennes ex-make Guy Richie nakna har inte lyckats gå att sälja så bra som man hoppats på.

En naken Madonna i säng med en lika naken Guy Ritchie – det är en bild som borde sälja som smör.

Men tavlan, som är målad i olja, är trots all förhandsreklam fortfarande till salu.

Ser du vem tavlan föreställer?

Vill du ha den på din vardagsrumsvägg?

Om nej – du är inte ensam.

191 000 kronor

Den omtalade nakentavlan av popikonen Madonna och hennes före detta make Guy Ritchie ropades ut för 15 000 pund (cirka 191 000 kronor) på en auktion nyligen, men förväntades gå för en ännu högre summa.

Men ingen ville köpa verket av den erkända skotska konstnären Peter Howson, trots allt förhandssnack, skriver BBC News.

– Tavlan är fortfarande till salu och vi hoppas att någon som är intresserad av denna omtalade bit av skotsk konsthistoria hör av sig, sade en besviken Brian Clements på auktionsbyrån efteråt.

Sålde Henrik Larsson för 40 000 pund

Peter Howsons verk anses vara några av de mest kraftfulla inom konstvärlden i dag. Han har porträtterat många kändisar förut, som Mick Jagger, David Bowie och svenske Henrik Larsson vars porträtt såldes för 40 000 pund 2004.

Madonna äger några tavlor av Howson och beundrar konstnären, men Guy Ritchie ska inte ha varit förtjust i hur paret avbildades.

Madonna och Guy Ritchie sa ja till varandra under ett riktigt sagoboksbröllop i Skottland 2000. I november i fjol skiljde sig paret.

Publisert: