Nyheter

Delade säng – med apan

NYHETER

”Det var en galen relation”

De delade säng, badade och åt middagar ihop.

Nu får Sandra, 70, klara sig utan Travis, 15.

Polisen sköt ihjäl hennes älskade schimpans när han attackerade hennes väninna.

Travis är känd från flera reklamfilmer i tv, bland annat för Coca cola, och levde ihop med Sandra Herold i hennes hem i Hartford, Connecticut.

Tills i måndags.

Då gick djuret till besinningslös attack mot Herolds väninna Carla Nash, 55, som kommit på besök. Med en leksak i handen försökte hon hjälpa till att locka in Travis i huset – och angreps.

Svåra bitskador

Nash fick svåra bitskador i händer och ansikte och opererades i sju timmar. Hon betecknas ännu som kritiskt skadad och fördes i går över till ett sjukhus som specialiserat sig på ansiktstransplantationer.

I tumultet tvingades Sandra Herold dra kniv mot schimpansen för att skydda sin väninna. Först efter flera hugg backade 90-kilosbjässen undan. Han började kasta saker omkring sig på tomten och när poliserna kom attackerade han dem också. Till slut sköts han till döds.

Sandra Herolds relation till Travis var närmast äktenskapslik. De delade säng och badkar, åt middagar ihop och varje kväll fick han kamma hennes hår.

Ifrågasätts

Så fort hon gick ut tjöt han efter henne.

– Han blev upprörd om jag åkte iväg med någon annan, sa Sandra Herold i går.

Enligt experter uppfattade Travis sannolikt Carla Nash som en konkurrent. Sandra Herold ifrågasätts nu för sitt förhållande till apan.

– Det var en galen relation. Han uppfattade henne som en surrogatmamma, säger Stephen Rene Tello som driver ett schimpanshem i Texas.

Hans Österman

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter