Industrilokal brinner i Göteborg - risk för explosion

Av: Josefine Hökerberg, Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Peter Olausson

En storbrand utbröt i en industrilokal på Ringön i Göteborg sent i natt. I den tomma byggnaden fanns gasflaskor som exploderade i hettan.

– Ungefär en tredjedel av fastigheten är förstörd, säger Roy Dibén, larmoperatör på räddningstjänsten tidigt på tisdagsmorgonen.

Branden utbröt i ett industrihotell i korsningen Ringögatan-Bessemergatan strax efter 22.30 på måndagskvällen. Industrilokalen ligger på Ringön på Hisingen. Vid 01-tiden fanns 14 brandbilar och 38 brandmän på plats.

En tredjedel av byggnaden övertänd

Sent i natt var en tredjedel av byggnaden övertänd. Byggnaden är formad som en vinkel och varje del mäter 45 meter.

– Det är en mycket kraftig brand och det behövs många för att släcka ned den. Vi kommer att hålla på med släckningsarbetet hela natten, säger Lars Jostelius till Aftonbladet.

Industrilokalen inhyser ett lastbilsåkeri med service och i lokalen finns gasflaskor. När gasflaskorna antänds exploderar de.

– Det är därifrån explosionsljuden kommer, säger Lars Jostelius.

Men explosionerna utgjorde ingen fara för allmänheten.

– De berör enbart våra mannar som släcker branden, säger Lars Jostelius.

Göteborgspolisen spärrade i natt av trafiken på lundbyleden, mellan leråkersmotet och tingstatunneln. Tidigt på tisdagens morgon släpptes trafiken på igen.Räddningstjänsten vet ännu inte vad som orsakade branden, men fanns på plats redan när larmet om branden i lager- och industrilokalen kom klockan 22.41. Strax innan hade det brunnit i tre bilar i korsningen Ringögatan/Smidesgatan, som ligger ett par hundra meter från industrilokalen. Om bränderna har något samband är inte klarlagt. En teknisk undersökning ska göras för att fastställa orsaken till industribranden.

Publicerad: