Våldtogs när hon var 8 – väljer att berätta

avLinda Hjertén

NYHETER

Nu – 19 år senare – kan hennes gärningsman gripas

1 av 4
Jennifer Schuett är i dag 27 år gammal och valt att gå ut med namn och bild och berätta sin gripande historia.

Jennifer Schuett var åtta år gammal när hon kidnappades från sin säng, våldtogs och lämnades för att dö.

I dag – 19 år senare – kan gärningsmannen äntligen komma att hittas.

– Jag ville aldrig vara ett offer. Jag ville vara en överlevare, säger Jennifer Schuett till CNN.

I dag är Jennifer Schuett 27 år gammal och har i nyhetskanalen CNN valt att gå ut med namn och bild och berätta sin gripande historia.

Skälet är att hennes fall öppnats upp igen och hon vill desperat att den man som våldtog henne, knivskar henne och lämnade henne att dö ska gripas.

– Jag minns allting, jag har alltid velat minnas allting, så att jag kan hitta personen som gjorde det här. Om jag hade raderat det som hänt från mitt minne hade utredningen aldrig kommit så här långt, säger Jennifer Schuett till CNN.

Spelade död

Det var den 10 augusti 1990 i Dickinson, Texas, som en sovande Jennifer rövades bort från sitt sovrum på nedre plan och släpades med till ett övergivet fält vid en skola av en okänd gärningsman.

– Han höll för min mun och mitt ansikte. Han sprang med mig till sin bil och sa att han var en civilklädd polis som kände min familj, säger Schuett.

På fältet våldtogs 8-åriga Jennifer tills hon tuppade av.

– Jag vaknade av att han släpade mig i mina fotleder över marken. Han vände sig om men då spelade jag död, säger hon till CNN.

Kunde inte prata

När hon vaknade låg hon naken i en myrstack. Hon försökte skrika men inget ljud kom.

Gärningsmannen hade skurit upp hennes hals från öra till öra och hennes stämband var kapade.

Några barn som lekte snubblade över Jennifer Schuetts fot, det var så hon hittades, 12 timmar efter bortförandet. På sjukhuset fick hon höra att hon aldrig skulle kunna prata igen – något hon snart gjorde mot alla odds.

Bara tre dagar efteråt kunde hon ge ett signalement på gärningsmannen.

Jennifer Schuett tror själv att hon fick tillbaka rösten för att kunna berätta vad som hänt henne och kanske kunna hjälpa till att gripa gärningsmannen.

– Jag ville aldrig vara ett offer. Jag ville vara en överlevare, säger Schuett.

Dna ska testas igen

Trots att det gått 19 år har inte mannen som våldtog och nästan mördade Jennifer gripits. Men nu har den 27-åriga kvinnan fått nytt hopp.

De spår som 1990 kunde tas från Jennifers och gärningsmannens kläder var så små att det med dåtidens teknik inte gick att få fram en dna-profil.

Men i dag kan man få fram en profil med hjälp av bara en enda cell. Enligt FBI kommer resultatet från Schuett-fallet, som är klart inom några dagar, att jämföras med FBI:s databank över brottslingar.

De har även utlyst en belöning på 10 000 dollar till den som kan lämna avgörande tips i fallet.

– Det här handlar inte bara om mig nu. Det handlar om alla flickor där ute som går och lägger sig på kvällen. Det finns så många som har våldtagits och skadats. Man måste slå tillbaka, säger Jennifer Schuett till CNN.