Hunden Alejandro dog under flygresan

avBabs Drougge

NYHETER

När familjen Dellegrazie klev av flyget i Newark i New Jersey möttes de av en syn ingen hundägare vill uppleva. 8-åriga hunden Aljeandro låg död i sin transportbur.

Familjen riktar nu hård kritik mot flygbolaget.

Det var på onsdagen som familjen Dellegrazie skulle flyga från Phoenix till Newark i New Jersey i USA, rapporterar flera amerikanska medier. Med sig hade de sin åttaåriga tyska dvärgspets Alejando.

Vid mellanlandningen i Detroit verkade hunden vara vid god vigör, men vad som hände på nästa plan är det ingen som riktigt vet.

När de kom fram hittades hunden död i sin transportbur i bagageutrymmet. Ägarna till hunden kräver nu att flygbolaget Delta Air Lines tar ansvar för det inträffade och reder ut vad som hände med Alejandro.

– Han var under deras omsorg och de tog inte hand om honom, säger Michael Dellegrazie till det lokala mediet Click on Detriot.

Tar hjälp av erfaren advokat

Familjen har nu anlitat en advokat, som har erfarenhet av liknande fall. Bland annat förde han familjens talan efter att franska bulldoggen Kokito dog på hatthyllan under en flygning tidigare i år.

Efter mycket om och men lyckades advokaten och ägaren övertala flygbolaget att lämna över den döda hunden. Då ska de ha upptäckt blodspår på Alejandros filt, vilket väcker ytterligare frågetecken kring hur det gick till när han dog.

Hunden ska nu obduceras för att bringa klarhet i situationen.

– Vi har förlorat en familjemedlem. Det är vad vi har råkat ut för och någon måste ta ansvar för det, säger Michael Dellegrazie till Click on Detroit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

New Jersey

Resor