Här är tvillingarna som gör allt ihop

NYHETER

Stockholmarna Therese Warghagen och Sofie Warghagen Bolk är tvillingar och bästa vänner.

De bor i samma hus, har samma arbetsgivare och är gravida samtidigt.

– Det var inte planerat, det var bara tvillingådran, säger Sofie.

Tvillingsystrarna Therese Warghagen och Sofie Warghagen Bolk bestämde sig i högstadiet för att de inte ville vara för lika eller leva för lika liv. De ville till exempel gå i olika skolor och ha egna vänner.

– Fast nu har vi på något sätt fallit tillbaka. Så nu bor vi i lägenheterna ovanför varandra och jobbar för samma arbetsgivare, säger Therese.

Men lägenheterna och jobben är inte det enda de 32-åriga tvillingsyrrorna har gemensamt – de båda väntar också sina första barn.

– För oss var det ganska självklart att vi gärna ville ha barn samtidigt. Men det var inte planerat, det var nog tvillingådran som slog till, säger Sofie.

1 av 8 | Foto: Malin Norlén

Sex veckors skillnad

Thereses barn beräknas komma om en vecka och Sofies bebis beräknas komma exakt sex veckor efter – något som passar systrarna perfekt.

– Jag är lite mer drömmaren, säger Sofie som är född en minut innan Therese.

– Ja, och jag är lite mer realisten som får ner henne på jorden, säger Therese och skrattar.

Därför passar det syskondynamiken bra att Therese kollar upp allt som har med graviditeten att göra och sedan lyfter Sofie och frågar sin syster när frågetecken dyker upp, berättar de.

”De ska umgås så mycket som möjligt”

Sofie och Therese umgås mycket med varandra och tillsammans med deras pojkvänner, som även de är nära vänner. När barnen kommer planerar systrarna att fortsätta umgås ofta.

– Barnen ska umgås så mycket som möjligt. Och vi kan ju dessutom hjälpas åt med att hämta och lämna på dagis, säger Sofie.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm