Seriemördare

Seriemördaren attackerade dem med koppling till hans skilsmässa

avNiklas Eriksson

Dwight Jones, 56, misstänks ligga bakom en serie mord i Scottsdale, Arizona.

Alla identifierade offer har en koppling till hans skilsmässa.

– Jag har fruktat för min säkerhet de senaste nio åren, säger hans exhustru.

På måndagsmorgonen omringades 56-årige Dwight Jones av polisen. Då hade han barrikaderat sig på ett motellrum i Scottsdale i Arizona.

När polisen till sist skickade in en robot upptäckte de honom död. 56-åringen ska ha skjutit sig själv när polisen hade stängt in honom.

Nu avslöjas nya detaljer om den misstänkte seriemördaren som anklagas för sex mord på mindre än en vecka.

Samtliga hittills offentligt identifierade offer kopplas till rättsprocessen kring hans skilsmässa med början 2009, skriver AP.

1 av 3 | Foto: HO / Scottsdale Police Department
Dwight Jones, 56, är misstänkt för en serie mord i Scottsdale, Arizona.

Företrädde Jones ex-fru

Ett av offren var den välkända rättspsykiatern Steven Pitt som bland annat jobbade med det uppmärksammade mordet på sexårige JonBenet Ramsay. Pitt ska också ha vittnat mot Dwight Jones under skilsmässoprocessen.

Veleria Sharp, 48, och Laura Anderson, 49, hittades döda på ett advokatkontor i Scottsdale. Båda advokatassistenterna arbetade för firman som företrädde 56-åringens ex under processen.

Ytterligare en kvinna hittades död på kontor och polisen tror att Jones misstagit henne för en äktenskapsjurist som arbetade med hans fall, enligt AP.

De två sista offren har ännu inte officiellt identifierats men uppges vara en man och en kvinna.

Dwight Jones koppling till offren var också det som till slut ledde polisen till honom – via hans ex-frus nya make.

Fruktade för sitt liv

Den nye maken, före detta polis, hörde av sig till polisen efter att ha hört talas om morden och lagt ihop ett och ett till två.

Dwight Jones ex-fru har efter att historien uppdagades lämnat ett uttalande där hon säger att hon fruktat för sin egen säkerhet sedan skilsmässan 2009.

– Jag kan inte uttrycka hur mycket jag känner för de oskyldiga familjer som har berörts av det här vettlösa våldet, säger hon enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arizona