Nyheter

Återförenades med kidnappat barnbarn – efter 39 års letande

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

Clara Anahí kidnappades från sitt hem i Argentina när hon var tre månader gammal.

Hennes mamma hade då dött i en attack genomförd av den dåvarande militärdiktaturen.

Efter 39 års sökande har farmorn María Isabel äntligen återförenats med sitt barnbarn.

(OBS! Sedan den här artikeln publicerades har nya uppgifter framkommit som tyder på att kvinnorna inte är släkt med varandra. Läs mer här.)

Det var den 24 november 1976 som polisen genomförde en attack mot Clara Anahís hem. Hon var då tre månader gammal och hennes mamma ska ha skjutits ihjäl av argentinsk polis när hon skyddade flickan.

Likt många andra bebisar kidnappades Clara Anahí av Argentinas militärdiktatur och placerades i ett annat hem.

”Min enda dröm att krama dig”

Men hennes farmor, María Isabel Chorobik de Mariani, gav aldrig upp hoppet. Hon var med och grundade organisationen Asociación Civil Abuelas de Plaza de Mayo (Föreningen Plaza de Mayo för far- och mormödrar) som har som mål att återfinna de barn som kidnappades och adopterades bort under Argentinas militärdiktatur 1976-1983. Det skriver telesurtv.net.

Trots att Clara Anahí var försvunnen under så många år gav farmodern aldrig upp. Genom stiftelsen Fundación Anahí, som María Isabel grundade 1996, skrev hon flera öppna brev till barnbarnet. "För mig, som nu är 80 år gammal, är min enda dröm att krama dig och se mig själv i din blick" skriver hon i ett av breven.

Ifrågasatte sin identitet

När Clara Anahí blev äldre började hon ifrågasätta sin identitet. Hon hade läst de brev María Isabel skrivit och ska ha gjort ett DNA-test för att ta reda på vem hennes biologiska mamma var, enligt Buenos Aires Herald.

I torsdags konstaterade stiftelsen Fundación Anahí att María Isabel äntligen återförenats med sitt barnbarn, efter en 39 år lång väntan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upp till 700 kr rabatt på dina två första leveranser av matkassar från Middagsfrid!

Middagsfrid

Publisert: