Polisens misstag – tog fel tjej

Publicerad 2015-04-25

Polisen hämtade en 14-årig flicka från Mexiko och förde henne till sin mamma i USA.

Men det fanns ett problem.

De tog fel flicka.

Uniformerade agenter från Interpol kom till skolan i Guanajuanto och förde bort Alondra Luna Nunez, 14, från sina föräldrar.

Flickan gråter och skriker när hon släpas ut, visar en film från händelsen.

"Jag är inte din dotter!" skriker hon till en kvinna som sitter i polisbilen.

Fel flicka

Dottern till en kvinna i Houston i Texas kidnappades av sin pappa för åtta år sedan. Kvinnan har sedan dess sökt efter sitt barn och hon hittade Alondra, som har samma namn. Hon trodde att det var hennes dotter.

För Alondras riktiga föräldrar var bortförandet en chock.

– Jag var så arg och frustrerad. Jag kände mig helt försvarslös att de bara kunde ta min dotter ur mina armar. Jag kunde inte sova, jag kunde inte äta. Det enda jag tänkte på var hur min dotter mådde, säger Alondras mamma Susana Nunez till AP.

Det är oklart varför myndigheterna lät kvinnan ta barnet, men enligt Alondras pappa Gustavo Luna har det att göra med att han mött den andra flickans pappa flera gånger i Houston, för över tio år sedan.

Många upprörda

Enligt mexikanska myndigheter har föräldrarna inte bevisat att Alondra är deras dotter. En mexikansk domare dömde att hon skulle följa med kvinnan till Texas, och de reste dit med buss.

Många är upprörda över att inget dna-test togs innan flickan fördes bort.

– Vi som domare är endast ansvariga för att lösa fallet med hänsyn till återförandet av minderåriga. Vi gör inga egna utredningar eller efterforskningar, säger domaren Cinthia Elodia Mercado till AP.

Fortfarande borta

En ny utredning startades och ett dna-test avslöjade då misstaget. Alondra var inte den kidnappade flickan.

– Först var jag väldigt upprörd för jag hade aldrig varit borta från mina föräldrar. Sedan lugnade jag mig lite. Men det kändes väldigt konstigt och jag var rädd, säger Alondra Luna Nunez till AP efter hemkomsten.

Flickan som försvann för åtta år sedan är fortfarande borta och hennes pappa är internationellt efterlyst.

Följ ämnen i artikeln