AFTONBLADET AVSLÖJAR: Världsstjärnorna spelar på bröllopsfesten

Publicerad 2015-05-22

De har redan intagit USA.

Nu står Kungliga slottet på tur.

Aftonbladet kan avslöja att världskända duon Icona Pop spelar på prinsbröllopet.

Här är prinsparets alla drömboenden
Prins Carl Philips, 36, och Sofia Hellqvists, 30, bröllopsfest utvecklar sig till en minifestival med några av Sveriges största artister på plats.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att Tim ”Avicii” Bergling är klar att uppträda för brudparet och gästerna i samband med bröllopsfesten. Carl Philip var i direktkontakt med dj-stjärnan för att få honom att ställa upp.

Enligt tillförlitliga uppgifter till Aftonbladet är även Caroline Hjelt och Aino Jawo, kända för världen som Icona Pop, klara för ett sent uppträdande på bröllopsfesten efter vigseln.

Utvalda – av Sofia

Att locka duon till slottet har varit ett av Sofia Hellqvists stora önskemål inför bröllopet.

– Sofia har varit ett stort fan av Icona Pop sedan länge. Både hon och prinsen har velat att de ska spela för att få fart på festen, säger en uppgiftslämnare.

Aftonbladet har varit i kontakt med representanter på Icona Pops skivbolag Ten som avböjt att kommentera spelningen.

Den svenska dj- och elektropopduons mest kända låt ”I love it” har enligt branschorganisationen Riaa sålt tre gånger platina i USA och de har även turnerat med världsartisterna Miley Cyrus och Katy Perry.

Vill ha full kontroll

Prinsbröllopet äger rum den 13 juni. Ceremonin börjar kl 16.30 och SVT direktsänder vigseln i Slottskyrkan och bröllopsmiddagen i Vita havet i Kungliga slottet. I samband med bröllopet blir Sofia Hellqvist prinsessa samt hertiginna av Värmland.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat har Carl Philip och Sofia valt att ha full kontroll över bröllopsplaneringen. Förutom att handplocka artister har prinsen även valt ut vilka kockar som står bakom menyn.

– Det är deras bröllop och de är angelägna om att bröllopet blir precis som de vill ha det. Därav deras engagemang, sa hovets bröllopssamordnare Håkan Pettersson tidigare i veckan.