Publicerad:
Uppdaterad:

"Erik gjorde min dag" – polisens hyllade inlägg

Av: Matilda Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisens facebookinlägg från sommarlägret för barn och unga med funktionsnedsätting hyllas av tusentals.

– Glädjen jag ser hos ungdomarna värmer mitt hjärta, säger Madelen Andersson, områdespolis i Jönköping, till Aftonbladet.

"Erik och hans kompisar gjorde min dag". Så inleder områdespolisen Madelen Andersson facebookinlägget med bilden på henne och 18-årige Erik. En bild som på mindre än ett dygn gillats av över 5 000 personer.

– Det är så fantastiskt att få komma ut och träffa de här ungdomarna. Glädjen jag ser hos dem värmer mitt hjärta, säger hon till Aftonbladet.

Läger för barn och unga med funktionsnedsättning

Varje sommar anordnar Jönköpings kommun sommarläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning i Brittebo utanför Bottnaryd. I år fick Madelen frågan om hon kunde ta polisbilen och hälsa på.

Erik var en av alla som verkligen uppskattade besöket.

– Han är väldigt fascinerad av polisen. Efter att vi varit där förra året så hade han fått en liten komradio och megafon som han hade med sig, så han var förberedd, säger Madelen och fortsätter:

– Jag hann inte ens parkera bilen innan han var framme. Och sedan stannade han kvar vid bilen hela tiden medan jag var där.

"Viktigt att visa en positiv bild"

Madelen är förvånad och glad över den uppmärksamhet som bilden fått.

– För många är polisen förknippad med brott och tråkigheter och mycket elände. Jag kände att jag ville visa en positiv bild av polisen.

Eriks mamma Katarina håller med.

– Jag tycker att det är bra gjort av polisen att åka ut och berätta hur de jobbar. De behöver komma ut lite och göra annat också än bara de svåra sakerna, säger hon till Aftonbladet.

Vad Erik själv tycker om uppmärksamheten är i nuläget oklart, då han fortfarande är kvar på lägret.

– Jag kan tänka mig att han tycker att det är kul. Han är väldigt intresserad av polisen och tittar mycket på program som ”112 på liv och död”.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN