Nio skadade i krock mellan spårvagnar

TT

Publicerad 2018-02-07

Två spårvagnar har kolliderat i Frölunda i Göteborg, och nio personer har skadats. Arkivbild.

Två spårvagnar har kolliderat i Frölunda i Göteborg. Nio personer är skadade och sex av dem har förts till sjukhus, varav två med ambulans, enligt polisens hemsida.

I de flesta av fallen rör det sig om lindriga skador, uppger Sahlgrenska sjukhuset till GP. Bland de skadade finns barn.

Det fanns också chockade människor kvar på platsen efter olyckan, rapporterar lokala medier. All trafik på platsen stoppades.

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till olyckan klockan 16.30. Den inträffade vid stationen Nymilsgatan, strax norr om Frölunda torg. Där passerar tre linjer.

– Det var en spårvagn på linje 1 och 7 som kolliderade, det ena fordonet körde in i det andra bakifrån, säger Kristian Lans som är pressinformatör på Göteborgs spårvägar, till TT.

Vad som orsakat spårvagnsolyckan är än så länge oklart.

– Vi spekulerar inte i det utan det kommer att göras en ordentlig utredning tillsammans med trafikföretaget och polisen och reda ut vad som har hänt, och vad som har orsakat den här olyckan, säger Kristian Lans.

Vid 18-tiden höll man på och fraktade bort spårvagnarna från olycksplatsen. Enligt Göteborgs spårvägars dåvarande prognos skulle trafiken återupptas vid 20-tiden.