Popstjärnan: Jag är knäckt av det här

NYHETER

Fälldes för en lång rad brott - och ställdes redan inför rätta igen

Popstjärnan misshandlade sin tidigare flickvän och kidnappade hennes väninna.

I dag föll domen – och den kände artisten fick fem månaders fängelse.

Samtidigt började nästa rättegång mot popstjärnan.

- Han säger att det är fruktansvärt, att han är knäckt av det här, säger artistens advokat Henrik Olsson.

I mitten av juni larmades polisen om en misshandel hemma hos artistens tidigare flickvän. Bråket ska ha börjat när ex-flickvännen försökte ta tillbaka en kamera och en kudde som hon säger att popstjärnan stulit från henne.

Artisten ska då ha misshandlat henne.

Innan polisen kom till platsen lämnade popstjärnan platsen tillsammans med ex-flickvännens kompis. Ett stort polispådrag kallades in eftersom polisen misstänkte att artisten tagit väninnan som gisslan – och att han var beväpnad.

Efter en jakt i centrala Stockholm greps popstjärnan av poliser med dragna vapen.

Fälldes på allt utom olaga hot

När domen i dag föll vid Stockholms tingsrätt fälldes popstjärnan på samtliga punkter, utom olaga hot. Han döms till fem månaders fängelse för misshandel, olaga frihetsberövande, stöld, skadegörelse, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

- Det här är resultatet av att de har haft meningsskiljaktigheter om vårdnaden av deras gemensamma barn. Han vidhåller att han är oskyldig, säger artistens försvarsadvokat Henrik Olsson till aftonbladet.se.

Försvaret är inte nöjda med domen. Framförallt har man har man två invändningar.

"Han mår dåligt över detta"

Mannens tidigare flickvän och hennes väninna vägrade uttala sig under rättegången. Därför tvingades rätten enbart gå på de uppgifter som de lämnat i polisförhören. Dessutom är artisten mycket upprörd över domen om olaga frihetsberövande.

- Det är helt obegripligt. Han ska åka till sin studio och en väninna är med för att hon senare ska medla mellan honom och flickvännen, säger Henrik Olsson.

Rätten ansåg att väninnan hölls kvar mot sin vilja, ett av de tyngre bevisen var att hon under bilfärden låtsades tala med artistens ex-flickvän – när hon i själva verket gav polisen vägbeskrivningar.

- Han har givit mig i uppdrag att omedelbart överklaga. Det gör vi redan i morgon, säger Henrik Olsson.

- Han mår dåligt över detta. Han har massor av artistuppdrag nu under sommaren. Det här är i princip förödande för hans arbete.

Ännu en rättegång

Trots dagens dom mot popartisten blir han kvar i rättssalen. I dag inleddes nästa rättegång mot honom. Och straffet kan vid en fällande dom i den rättegången bli ännu hårdare.

Han misstänks ha kidnappat en 29-årig man, fört honom till Skogskyrkogården i Stockholm och där hotat att skjuta mannen. Artisten har tidigare dömts för narkotikabrott och polisen tror att bråket kan ha börjat i samband med en knarkaffär.

Tillsammans med två andra män misstänks artisten ha fört med sig mannen i en bil. Föraren ska, enligt 29-åringen, ha varit artisten. Han ska även ha varit den som satte en pistol mot mannens huvud och hotade honom att hämta en stor summa pengar alternativt ett parti kokain.

Mattias Lundell