Pappan vädjade i tv – greps timmar senare för mord på sin familj

avKerstin Nilsson

NYHETER

Tvåbarnspappan Chris Watts, 33, vädjade i tv om sin försvunna gravida hustru och deras två små döttrar.

– Jag bara måste få träffa dem igen, sa han.

Några timmar senare greps han i sitt hem av polisen i Colorado.

Nu har flickornas mamma, Shanann Watts, 34, hittats mördad – och i närheten fanns även barnens kroppar.

Mamman och de två döttrarna, Bella, 4, och Celeste, 3, anmäldes försvunna i måndags.

Då hade Shanann Watts, som var gravid i fjärde månaden med sitt och maken Chris tredje barn, kommit hem från en affärsresa vid två-tiden på natten, efter att flyget blivit försenat.

En kollega släppte av henne utanför familjens hus i staden Frederick i Colorado och såg henne gå in genom dörren, enligt CNN.

De planerade att ses senare under måndagen, men Shanann dök aldrig upp. Hon svarade inte i telefonen eller kom på det läkarbesök hon bokat in.

1 av 2 | Foto: Weld County Sheriff's Office/AP
Först vädjade Chris Watts i tv att frun och döttrarna skulle komma hem – timmar senare greps han misstänkt för mord på sin familj.

Plånboken låg kvar

Då anade vännen oråd och kontaktade polisen.

Ett massivt sökpådrag drog igång.

Såväl FBI som Colorado Bureau of Investigation kopplades in i sökandet efter den försvunna tvåbarnsmamman och hennes två små döttrar.

Det som förbryllade polisen var att Shananns mobil och plånbok låg kvar hemma. Även döttrarnas mediciner fanns kvar hemma, skriver USA Today.

Och på uppfarten stod hennes bil parkerad.

I huset fanns heller inga tecken på strid.

I onsdags gick Shananns make och flickornas pappa, Chris Watts, ut i nationell tv, bland annat i NBC:s nyhetsprogram ”Today”.

Han berättade hur mycket han saknade sin familj.

”Som en mardröm”

Med blicken rakt in i tv-kameran vädjade han till sin hustru att komma hem – eller, till den som eventuellt tagit henne och döttrarna, att släppa dem fria.

– Det är som en mardröm jag inte kan vakna upp ifrån, sa Chris Watts.

– När jag kom hem i går var det som en spökstad. Hon var inte där. Barnen var inte där. Jag har ingen aning vart de har tagit vägen.

I en annan intervju med Fox News sa han:

– I mitt hjärta tror jag att hon är någonstans och jag hoppas att hon är i säkerhet.

Han berättade också att han och Shanann haft ett långt samtal på söndagsnatten när hon kom hem. Enligt Chris Watts var det inte ett gräl utan ett ”känslofyllt samtal”.

Mer ville han inte säga.

Familjen: Han har erkänt

Kärleksfullt beskrev han sina två döttrar; Celeste, energisprutan med två lägen: fullt ös – eller sömn. Bella, den försiktiga, omhändertagande och lugna – som han själv.

Det sista han såg av dem, i babymonitorn, var hur de låg och sov när han gick till jobbet strax efter klockan fem i måndags morse, hävdade han i tv.

1 av 4 | Foto: Joshua Polson/The Greeley Tribune/AP
Chris Watts i rätten.

I en annan tv-kanal berättade han hur traumatiskt det var att sova ensam i familjens hus och hur han saknade att säga till barnen att äta upp sin mat.

– I natt hade jag alla lampor tända i huset. Jag hoppades att jag skulle få bli överraskad av att barnen sprang in genom dörren, men det hände inte, sa han.

Några timmar senare krackelerade bilden av den förtvivlade pappan.

Vid 23.30-tiden på onsdagskvällen greps han av polis i sitt hem.

Under natten fraktades hans pickup iväg och enligt CNN bar polisen ut sopsäckar med saker från familjens hem.

Enligt Shananns familj har Chris Watts erkänt att han dödat sin hustru och sina barn – och berättat var kropparna finns.

Det har polisen ännu inte bekräftat, men på torsdagsmorgonen, lokal tid, hittades mammans döda kropp, vid en olje- och gasstation, tillhörande det företag där hennes make jobbade tills alldeles nyligen.

Senare på dagen lokaliserades även döttrarnas kroppar, exakt var vill polisen inte berätta, men uppger att det är i närheten av den plats där Shanann Watts hittades.

Chris Watts kommer enligt amerikanska medier att begäras häktad, misstänkt för tre mord och undanhållande av bevis.

– Hur hemskt det än är, vår roll nu är att göra allt för att undersöka exakt vad som har hänt, sa John Camper, chef för the Colorado Bureau of Investigation till medieuppbådet som samlats på polisens presskonferens.

Något motiv till de misstänkta morden har ännu inte framkommit.

Dagens tre rubriker torsdag 16 augusti 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Colorado

USA

Brott