S-politiker i påhittat ungdomsförbund spred nya lögner på arabiska

På den arabisktextade Facebook-sidan ”Socialdemokraternas Ungdomsförbund” spreds nya lögner om M och SD.

En av sidans administratörer sitter i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna i Stenungsund.

Nu uppmanas ledamoten att lämna partiet.

Under tisdagen uppmärksammades att en representant för Socialdemokraterna spridit lögner om Moderaterna och SD till arabiska väljare, via en Facebook-sida.

Under tisdagskvällen postade den arabisktextade Facebook-sidan ”Socialdemokraternas Ungdomsförbund” (شباب حزب السوسيال) fler lögner om Moderaterna och SD.

Bland annat påstods att partierna vill dra in medborgarskapen för alla invandrare som kommit efter 1970, samt stänga ner muslimska begravningsplatser.

Inlägget postades under tisdagskvällen.
Inlägget postades under tisdagskvällen.

Problemet är att förbundet inte finns, enligt varken Socialdemokraterna eller SSU. Men en av Facebook-sidans administratörer sitter som ledamot för Socialdemokraterna i Stenungsunds kommunfullmäktige.

Slänger på luren

S-politikern står också som kandidat på kommunlistan i valet 2018. När Aftonbladet först ringer vill denne inte prata i telefon.

När vi ändå ber om en kommentar slänger S-politikern på luren med orden:

– Jag vill inte prata just nu, tack, hejdå.

Uppmanas att lämna partiet

Socialdemokraternas presschef Håkan Gestrin menar att kandidaten redan dragit in sin kandidatur. Sedan partiet fick vetskap om inlägget i eftermiddag har denne också uppmanats att formellt lämna sitt uppdrag.

Håkan Gestrin skriver i ett mejl till Aftonbladet:

”Vad det gäller kandidaten i Stenungsund så meddelade vederbörande redan i somras att denne inte avser fullfölja sin kandidatur och har idag av Socialdemokraterna lokalt uppmanats att lämna in en formell avsägelse. Vi vill ha en valrörelse fri från lögner och förväntar oss att våra kandidater lever upp till de krav vi ställer.”

Efter Aftonbladets publicering har Facebook-sidan tagits bort.

Publisert: