Hundar

Räddade två hundar ur varm bil – stäms

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

När Richard Hill såg de två hundarna i den varma bilen såg han inget annat val än att hjälpa dem ut – genom att krossa bilrutan. Nu ska han ställas inför domstol, skriver ABC News.

Det var den 28 juli som Richard Hill från Ohio i USA såg två hundar inlåsta i en varm bil. Även annan förbipasserande noterade de två hundarna och försökte hitta ägaren som var utom synhåll och en ytterligare annan person ringde polisen.

Samtidigt gick Richard efter en hammare i sin egna bil och slog sönder bilrutan på den varma bilen så att hundarna kunde komma ut. Polisen anlände strax efter och gav hundarna vatten.

– Jag förklarade vad som hänt för polisen och att jag kände att hundarna behövde komma ut direkt, säger han till ABC News.

Polisen svarade dock att Richard inte hade rätt att slå sönder rutan utan borde ha väntat på att de anlände.

– Jag trodde att jag hade rättigheterna på min sida. Med tanke på att jag ringde polisen, letade efter ägaren och inte såg något annat sätt att få ut dem.

Genrebild.

”Skulle göra om det”

Rickard fick en stämning mot honom på plats – men det mest upprörande enligt honom var att ägaren inte ens fick böter.

Trots att han är oroad över vad det här kan kosta honom så ångrar han inte vad han gjorde. Nästa gång skulle han dock filma och ta foton så att han hade bevis på att situationen var så pass allvarlig för hundarna som han påstår.

– Jag skulle ha gjort samma sak igen.

Polisen i sin tur menar att de hade skäl nog för att stämma Richard.

– Han slog sönder rutan fast han visste att polisen var på väg, säger polisen Daniel Ciryak till ABC News och fortsätter:

– Han arresterades inte fysiskt. Han har bara fått en stämning, han kan förklara för domaren varför han gjorde som han gjorde.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Richard Hill
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hundar

Trafikolyckor

Ohio