Alicia, 19, fick sin bild stulen – dök upp i dejtingapp

NYHETER

”Det känns så fult gjort”

Alicia Stolpe, 19, fick sin bild stulen av en dejtingapp och dök upp på andra sidan jorden. Efter att några av hennes följare kontaktat henne har hon nu försökt få appen att plocka ned bilden – men utan resultat.

– Det känns så fult gjort av dem, de vet ju inte hur det här kan påverka mig, säger Alicia till Aftonbladet.

Det var för några dagar sedan som Alicia blev kontaktad av några av sina följare på sociala medier. De skrev att en dejtingapp som heter Sobrr använt hennes bild i sin marknadsföring. Efter att ha mottagit skärmdumpar på reklamen kunde Alicia konstatera att det var hon själv på bilderna. Trots att hon aldrig varit i kontakt med appen själv.

Tyst från Sobrr

Alicia kontaktade omedelbart Sobrr, som har sitt säte i San Francisco, men har ännu inte hört från dem, trots att det gått flera dagar. Hon har även kontaktat en jurist som ska ta reda på hur de tar ärendet vidare.

– Det var ju lättare sagt än gjort att få tag på företaget. Jag skrev till dem på både Instagram och Facebook men har inte hört något, trots att jag har sett att de varit aktiva på båda ställena, säger Alicia.

Appen Sobrr är amerikansk och är till för de som vill dejta utan förpliktelser. Man kan chatta med varandra under en kväll, sedan raderas konversationen såvida personerna inte ”gillar” varandra.

– Det känns så fult gjort. Jag har pojkvän, jag bor inte i San Francisco och använder inte appen. Det är så vilseledande, jag förstår inte varför de inte hört av sig. De kunde i alla fall ha frågat om de fick köpa bilden isåfall, säger Alicia.

”Hoppas de plockar ned den”

Det är dock inte första gången Alicias bilder används utan hennes tillåtelse men det är första gången ett företag gör det.

– Jag har varit med om att privatpersoner snott bilder av mig förut och gjort fejkkonton. Men de kan jag förstå, det är privatpersoner. Men det här är ju ett företag, de ska ju vara professionella. De borde vilja vara seriösa.