Stor polisjakt efter rån på Dollarstore

NYHETER

Två beväpnade gärningsmän flydde i en svart bil efter att ha rånat en Dollarstorebutik i Svenstavik på fredagskvällen.

Efter att en polispatrull fått syn på den efterspanade bilen inleddes en vild jakt – som ledde till att två personer greps när bilen körde över en spikmatta.

– Sannolikt har polisbilen närmast efter blivit beskjuten, säger Börje Öhman, presstalesperson vid Jämtlandspolisen.

Ett vapen fanns i bilen, enligt uppgift till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Ett stort polispådrag drog igång efter ett väpnat rån mot Dollarstore i Svenstavik Bergs kommun.

Vid 19-tiden tog sig en man och en kvinna i 25-30-årsåldern in i butiken och hotade personalen med ett pistolliknande föremål och en kniv. Båda personerna var svartklädda.

– De får med sig en summa pengar och sedan drar de i bil söderut, säger Börje Öhman, presstalesperson vid Jämtlandspolisen.

Bilen larmades ut

Den svarta flyktbilen larmades ut och polisen i både Dalarna och Västernorrland kopplades in i rånarjakten. Enligt vittnesuppgifter körde bilen längs E45 i riktning mot Åsarna.

– Vi håller på att dra ihop säcken, och tror att vi ska ta dem snart, sa Börje Öhman vid 20.30-tiden.

Strax innan klockan 21 meddelade polisen att mannen och kvinnan gripits. En polispatrull hade fått syn på dem i Östavall i Ånge kommun.

Sköt mot polisen

När rånarna vägrade att stanna inleddes ett efterföljande som pågick till Rätansbyn – där den flyende bilen kunde stoppas efter att ha kört på en spikmatta.

– Jakten har pågått i åtminstone fyra mil. Det är mycket ödemark. Alla resurser har gått åt till att ringa in de här och dra åt säcken, säger Börje Öhman.

Troligtvis har en av de efterföljande polisbilarna blivit beskjuten av rånarna.

– Sannolikt är det så. Det är observationer från den polisbil som är närmast efter. Men vad vi vet finns det inga kulhål i bilen, säger Börje Öhman.

Ingen skadades

Om polisen hittat något vapen i flyktbilen vill han inte kommentera. Men enligt uppgift till Aftonbladet påträffades ett skjutvapen i bilen.

Ingen person skadades i samband med rånet. Hur mycket byte rånarna fick med sig är okänt.

Mannen och kvinnan misstänks för grovt rån. Om det visar sig att de faktiskt skjutit mot polisbilen kan brottsrubriceringen komma att utökas.