Isak, 25, slog rekord – åt sanslös burgare

Publicerad 2016-12-07

När Isak fick höra att hans burgarrekord var slaget bestämde han sig för att slå tillbaka. Och i lördags fick han sin revansch – när han åt 19 hamburgare på en gång.

– Det känns fantastiskt, man kan inte dö nyfiken, säger Isak.

Det var i januari som hamburgerfejden i Borås började utveckla sig. Isak Melin, 25, fick höra från sin chef att han ätit sju "hamburgerpuckar" i rad på en och samma sittning. Så han bestämde sig för att utmana sin överordnade.

– Då landade det på 14 puckar, haha, så då var första rekordet satt, säger Isak.

Hamburgerrestaurangen satte upp en griffeltavla där det hölls uppdaterat om vem som var nuvarande rekordhållare. Isaks namn fick stå kvar ett tag.

Men för några månader sedan tog sig någon upp på 18 burgare. Isak laddade upp och bestämde sig för att slå tillbaka.

– Det är väl bara en principsak. Jag håller på med kroppsbyggande vid sidan av och det gör en envis, ställer man sig in på något finns det inget som kan stoppa en, säger Isak.

2,75 kg burgare

I lördags var det dags för ett försök mot den magiska gränsen – 19 hamburgerpuckar. Isak slog sig ned och började äta.

Varje 140 gram tung burgare serverades med smält ost på, och intill erbjöds dressing i dippform – totalt motsvarade köttet 2,75 kilo i vikt.

– Det var gott fram tills puck elva... sen började det gå långsamt. Man sitter med de tre sista lika länge som de sexton första, säger Isak.

Han fortsätter:

– Det blir som att tugga tuggummi i slutet.

Men ner gick burgarna, och nu är Isak Melin rekordhållare igen.

Jagar nya rekord

Isak medger att kroppen påverkades fysiskt av den märkliga måltiden.

– Man kände sig ganska fräsch efteråt. Men efter tre-fyra timmar blev det tyngre. Det blev ingen frukost dagen efter direkt.

Nu hoppas han att rekordet får stå sig ett tag. Han är inte säker på om han nått sin "peaknivå", men vill helst inte behöva utforska saken vidare.

Istället siktar hamburgerkungen från Borås på att slå nya rekord på nationell nivå.

– Det här är fantastiskt, man kan inte dö nyfiken. Nu kanske det inte blir hamburgare, men jag får lokalisera såna här rekord runtom i landet, säger Isak.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln