Äldre män varnas – internets svarta änka på fri fot

1 av 4 | Foto: Melissa Ann Shepard, anländer till rätten den 15 mars 2016.
NYHETER

Kanadas svarta änka – som misstänks ha förgiftat och mördat flera män – är på fri fot.

Nu varnar polisen för den ”livsfarliga” 80-åringen.

– Passa er alla män, det är det enda jag kan säga, säger Alex Strategos som dejtat kvinnan men överlevt, till BBC.

Internets svarta änka. Det kallas 80-åriga Melissa Ann Shepard som misstänks för att gång på gång ha förfört män på dejtingsidor och sedan försökt mörda dem.

I fredags släpptes hon fri och det fick Kanadapolisen att varna potentiella offer i staden. Äldre män som söker kärlek, passa er!, sade polisen.

Allt började för över 20 år sedan.

Då träffade hon sitt första offer, Gordon Stewart, som hon försökte förgiftade och dessutom körde över med bil inte bara en, utan två gånger.

Försökt mörda flera

Hon dömdes för dråp och efter en tid i fängelset kom hon ut och träffade sina nya man Alex Strategos.

– Till en början tyckte jag att hon verkade jättetrevlig. En väldigt elegant dam, säger han till BBC.

Men månader senare, på en färja på väg från deras smekmånad, förgiftade hon honom så svårt att han dagen efter behövde rullstol, att han inte kunde ta på sig skorna och inte visste var bilnycklarna fanns.

Alexander Strategos mådde så illa att han blev inlagd på sjukhus och då gjorde läkarna den oväntade upptäckten – han hade höga halter gift i blodsystemet. Polisen fattade misstanke och Melissa Ann Shepard åkte fast för att ha förgiftat honom.

– Hon är alldeles för bra skådespelerska och hon höll mig i mörkret alldeles för länge genom att berätta historier... Men allt var en lögn har hon sagt, säger han till tv-kanalen.

”Passa er alla män”

Några år senare, 2001, gifte hon sig med sin tredje man Robert Friedrich. De träffades på en kristen dejtingsida och 14 månader senare dog han, 84 år gammal, och den svarta änkan fick ärva hundratusentals kronor.

Roberts son anklagade henne för att ha förgiftat honom – men hon fick drygt 100 000 kronor i skadestånd då hon aldrig dömdes.

År senare döms hon till tre år fängelse efter att hon spetsat sin nya partner Fred Weeks kaffe.

Nu släpps hon från fängelset, men hon kommer bevakas under hårda villkor.

Internets svarta änka bannas från att använda internet, hon måste tillåta att polisen fotograferar henne om hon ändrar sitt utseende och träffar hon någon ny kommer polisen informera mannen om hennes historia, enligt åklagare.

– Hon borde inte få släppas fri, säger hennes före dette Alex Strategos.

– Jag vet inte vad domaren tänkte. Hon var och är fortfarande den svarta änkan. Passa er alla män, det är det ända jag kan säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada