Cancern tog Alisons bröst – då valde hon att tatuera det

1 av 3 | Foto: Efter 13 timmar i tatueringsstolen var den äntligen klar.
NYHETER

Alison drabbades av bröstcancer och fick operera bort sitt bröst. Men i stället för en konstgjord bröstvårta valde hon att göra något lite mer originellt, skriver BBC.

Alison Habbal, 36, är en av de många kvinnor som behövt operera bort sitt ena bröst efter att bröstcancer har upptäckts i det. Men i stället för att för att skaffa en konstgjort bröstvårta bestämde hon sig för att göra något annorlunda.

– I stället för en låtsas-bröstvårta ville jag ha en tatuering. Hela det året jag var sjuk följde jag maniskt duktiga tatuerare världen över, säger hon till BBC.

Gillamarkerats av tiotusentals

När hon så blev frisk till slut bestämde hon sig för nya zeeländske Makkala Rose, 24, kände för sin färgglada tatueringsstil. Och efter 13 timmar i tatueringsstolen var det äntligen dags att få se resultatet.

– Alison var rätt tydlig med vad hon ville ha men gav mig samtidigt lite frihet. Det var verkligen fint att få göra det här för henne och det sätter saker i perspektiv, säger Makkala.

En av bilderna som Alison lade upp på Instagram har gillamarkerats av över 23 000 människor och delats av många tatueringskonton.

– Eftersom jag inte har någon bröstvårta kan jag ju också sprida den hur jag vill på Facebook och Instagram och de kan inte censurera den, säger Alison skämtsamt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer