Misstänkt mordförsök i Rosengård

Foto: Polis på platsen.
NYHETER

En man har knivhuggits i Malmö. Samtidigt har personer skjutit. Händelsen inträffar bara några hundra meter från tisdagens skottlossning.

– Vi utreder händelsen som mordförsök, säger Calle Persson, polisens pressinformatör i region syd.

Polisen larmades till von Rosens väg i Rosengård i Malmö klockan 22.42 om att en man blivit knivhuggen. På gångbanan hittar patrullerna mannen, som är i övre 20-årsåldern, och två av hans kamrater.

– Ambulanser skickas fram och platsen spärras av. Vapenhund tillkallas och söker innanför avspärrningarna och övriga polispatruller har börjat förhör med vittnen, säger Calle Person, polisens pressinformatör i region syd.

”Det är allvarligt”

Inledningsvis uppgav polisen att mannen var skjuten, men skadorna visade sig komma från en kniv. Skottlossning har ägt rum, visar tomhylsor på platsen, men kulor ska inte ha träffat mannen. Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen skadad i benet.

– Vi har patrull på sjukhuset föra att fånga upp honom, säger Calle Persson.

Polisen misstänker att flera gärningsmän kan ligga bakom händelsen, enligt TT. De var inte kvar och ett sökarbete har inletts.

– Förhoppningsvis kan målsägande ge bättre uppgifter, om vi kan få något samstämmigt signalement, säger Calle Persson.

Händelsen utreds som försök till mord.

Andra skjutningen

Detta är den andra skottlossningen i Rosengård på två dagar. Under båda tillfällena har personer kommit till skada.

Det var på tisdagen som en man sköts i låret mitt bland handlare inne i Rosengårds centrum efter ett bråk. Platserna där händelserna ägt rum ligger bara några hundra meter från varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rosengård

Brott