Läsarna: Här är våra demolerade paket

NYHETER

Haveriet inom Postnord tycks ändlöst.

Efter Aftonbladets ­artiklar har mängder av ­läsare hört av sig.

Här är bilderna av deras demolerade paket.

– Jag beställde en cykel för 20 000 kronor. När den kom såg den ut som om den var överkörd av en truck, säger Björn ­Andersson, 41, ­ i Stockholm.

”Cykeln var borta i åtta dagar”

Björn Andersson, 41 år, Stockholm

– Jag beställde en cykel från England för 20 000 kronor. Jag ringde Postnord i Malmö flera gånger, de sa att de inte hittade den. I åtta dagar var cykeln borta, Postnord skyllde på tullen. När Postnord sen körde ut ­cykeln såg den ut som om ­den blivit överkörd av en truck. Framgaffeln var av kolfiber och ska ju hålla för hård belastning, den var helt av. Och ramen var sned så att det inte gick att sätta på bakhjulet. Cykeln var helt förstörd. Jag ringde företaget i England, jag hade suttit så länge i telefonkö med Postnord så jag orkade inte mer. Före­taget i England skickade en ny cykel, men i en annan modell. Min modell fanns inte längre.

Någon kommentar från Postnord har inte kommit, men Björn Andersson såg till att ­budet fotograferade det trasiga paketet.

”Det blev ett stort hål i dörren”

Lisbeth Jansson, 60, Falun:

– Jag blev så arg när jag kom hem från jobbet och såg att posten tryckt in en alldeles för stor reklamkatalog i brevinkastet. Plåten på insidan var helt vind och skruvarna stack ut. När jag rörde luckan brakade det till och hela brevinkastet lossnade i tre delar så att det blev ett stort hål i dörren. Det har jag nu lagat med silvertejp. Det mest retfulla är att det inte ens var min ­katalog. Den skulle till en med samma efternamn i en helt ­annan trappuppgång. Det är inte första gången jag får hans post. De måste göra något åt det här. Det är allvarligt när viktig post ­inte kommer fram som den ska.

’Tog 26 dagar för att åka 4 mil’

Conny Persson, 60, ­Helsingborg:

– Jag fyllde 60 år den 4 september. Den 27:e fick jag ett gratulationskort som var stämplat i Klippan den 1/9, alltså i god tid före min födelsedag. Det tog alltså 26 dagar att leverera det till mig, trots att avståndet mellan Klippan och Helsingborg bara är fyra mil. Värre var ett brev från Arbetsförmedlingen, som också tog sin lilla tid på sig att komma fram. Jag är arbetslös och fick en kallelse till ett jobbsökarmöte där det var ett företag som sökte folk - men en vecka efter att mötet varit. SKANDAL, är vad det är!

”Sågade bort det som skadats”

Virpi Rendahl, 55, Stockholm:

– Jag beställde en stor tavla som inflyttningspresent från Smartfoto till min son strax före jul förra året. När jag fick meddelande om att jag kunde hämta den på Coop gick jag dit, men de hade inte fått den. Efter många samtal till Postnord fick jag till slut åka och hämta den i Segeltorp. Jag såg direkt att kartongen var skadad och när jag öppnade den var tavlan trasig. På Smartfoto var de väldigt tillmötesgående och skickade en ny, men den var ännu värre däran när den kom. Då gav jag upp. Min son har nu sågat bort det som var skadat.

”Det låg glassplitter överallt”

Filip Sundström, 33, Umeå:

– Det här paketet fick vi hem med posten i onsdags. Det är helt otroligt hur man kan hantera det så oansvarigt. Jag har inte sett något värre. En släkting till oss hade skickat barnkläder och en sänglampa som hade spruckit så det låg glassplitter över allt i paketet. Vi var tvungna att slänga alla kläderna. Så j-a tragiskt!

”Det här är uppsåtligt våld”

Dan Gustafsson, 46, ­Västervik:

– Jag beställde en spishäll och skulle hämta ut den. När personalen på utlämningsstället letade efter den stod ett paket som det ramlade ut glasbitar från. Det var min induktionshäll, helt mosad. Ena sidan av paketet är helt förstört och spishällen är krossad. Vid normalhantering tål en spishäll väldigt mycket, speciellt en emballagerad spishäll. För att lyckas krossa denna måste den ha blivit kastad från hög höjd. Den tål att man tappar den från bärhöjd. Det här är upp­såtligt våld. Nu är jag extra uppmärksam och granskar paket innan man hämtar ut, Postnord hanterar inte saker med respekt. Jag har fått flera andra paket som varit i dåligt skick. I morgon ska jag få en ny spishäll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Postkaoset