Här bryter han armen på rånaren

NYHETER

Den dramatiska filmen från en närbutik i Hammarkullen i Göteborg visar när de maskerade rånarna hotar personal med ett pistolliknande föremål.

Då slår en anställd tillbaka – och bryter armen på en av gärningsmännen.

– Jag hade inget val, säger en butiksanställd till Brottscentralen.

Två maskerade rånare gick in i en närbutik i Hammarkullen i Göteborg vid 19.30-tiden på söndagskvällen och hotade personalen. En av dem bar ett pistolliknande föremål. Den anställde gjorde beställningar inför den kommande veckan när han upptäckte de två männen.

– Plötsligt står de bakom mig och säger "upp med händerna". Jag trodde att det var någon som skämtade med mig, säger han.

"Var tvungen"

Sedan följde dramatiska minuter. Den anställde kastade sig över en av männen som stod vid kassan. Medan de brottades gick den andre gärningsmannen runt i butiken med ett pistolliknande föremål.

– Han smäller till mig med pistolens nedre del mot huvudet så att jag får ett ganska stort jack. Men jag släpper honom ändå inte. Jag försöker få tag på den andre också men lyckades inte.

Den beväpnade mannen försvann från butiken och ska ha fått med sig en liten summa pengar enligt polisen.

"Ljuger om jag säger annat"

Den andre gärningsmannen gjorde motstånd men trycktes ned mot marken av den anställde och en annan man. Vid ingripandet ska den maskerade mannen ha brutit armen.

– Det var inte meningen att göra honom illa på det sättet. Men när jag skulle binda honom gjorde han motstånd och när jag drog gick det troligen av på något sätt.

Var du rädd?

– Ja. Jag ljuger om jag säger annat. Men jag försvarar mig. Det är inte roligt att bli slagen i ansiktet och hotad, berättar den butiksanställde.

Efter en stund anlände polis och ambulans och den skadade gärningsmannen fördes till sjukhus. Den andre gärningsmannen är på fri fot.

Polisen säger till Brottscentralen att den anställde inte är misstänkt för något brott eftersom han handlade i nödvärn.

Se hela händelsen i Brottscentralen.

ARTIKELN HANDLAR OM