Kvarlevor ska identifieras med DNA

1 av 24 | Foto: Förstepilot Mohamed Said Ali Ali Shoukair
NYHETER

Egyptiska myndigheter har nu samlat in dna från anhöriga till offren från Egyptair MS804.

Syftet är att kunna identifiera kvarlevor som funnits efter kraschen.

Det egyptiska förundersökningsteam som arbetar med Egyptairkraschen i Medelhavet samlade under tisdagen in dna från anhöriga till de passagerare som fanns ombord olycksplanet. Detta för att kunna identifiera de kvarlevor som hittats i Medelhavet, rapporterar AFP.

Dramat började när rapporter om att planet försvunnit från radarn kom den 19 maj. Flight MS804 var på väg från Paris till Kairo i Egypten med 66 människor ombord. Senare kunde man konstatera att planet störtat i Medelhavet. Det är egyptiska myndigheter som leder utredningsarbetet.

– Det kom kroppsdelar till bårhuset i går och i förgår, sa Egyptairs styrelseordförande Safwat Musallam på tisdagen till AFP.

Motstridiga uppgifter

De senaste dagarna har såväl rester av planet som tillhörighet till offren plockats upp ur Medelhavet. En egyptisk u-båt söker också efter de två svarta lådorna, rapporterar CNN.

Men uppgifteran har varit motstridiga sedan första dagen. Det har kommit flera uttalanden från olika håll, bland annat från egyptiskt, om vilka rester efter planet, och vilka kvarlevorna som hittats och vad de kan säga om vad som orsakat kraschen.

Experter och källor nära utredningen har sagt till AFP att även om de kroppsdelar som funnits visar tecken på en explosion så behöver inte det säga något om vad som orsakat olyckan.

Det finns även källor som säger till AFP att kvarlevorna inte visar något tecken på en explosion.

Kraschade planet MS804 – detta har hänt

ARTIKELN HANDLAR OM