Svenska Emma i Trumps nakenskandal

Här är bilden som vänt upp och ned på den allt smutsigare valrörelsen i USA.

Nu sprids bilder på presidentkandidatens fru Melania Trump – spritt språngande naken – omfamnad av svenska modellen Emma Eriksson, 41.

– Hon var blyg och sa inte så mycket, säger Emma.

Året är 1995 på Manhattan i New York. I en fotostudio ligger USA:s potentiella första dam, Melania Trump, och precis bakom henne en annan dam. Svenska Emma Eriksson poserar helt utan kläder med då 25-åriga ”Melania K”, som hon kallades.

– Jag hade ingen aning om detta eftersom det är ett av alla mina gamla modelljobb, men jag kommer ihåg jobbet eftersom det var lite lättklätt, säger Emma Eriksson till Aftonbladet.

Bilderna som nu blivit skandalklassade i den allt smutsigare valrörelsen i landet.

”Hon var väldigt tyst”

När svenskan för en tid sedan fick ett samtal från en amerikansk journalist gick hon direkt upp på vinden för att leta i gamla tidningar. Då såg hon att det faktiskt var Melania Trump som hon smiskade med piskan en vinterdag för mer än 20 år sedan.

– Jag fick en chock och tyckte att det var extremt coolt. Hon ser väldigt annorlunda ut numera så jag hade nog inte känt igen henne i dag, säger hon.

Den dagen hade Emma Eriksson redan gjort ett jobb med fotografen Jarl Alé de Basseville på morgonen innan Melania Trump kom dit på eftermiddagen.

– Jag kommer ihåg tjejen, hon var väldigt tystlåten. Hon var lite blyg och jag tror knappt att vi pratade med varandra då, men det var inte stelt.

På en annan bild har Emma Eriksson på sig en svart korsett, höga strumpor och i handen en piska som hon förbereder sig att slå Melania med. Melania är lite mer tillbakadragen i en lång tajt klänning och högklackat.

Trump: ”Trendigt i Europa”

De nypublicerade bilderna har blivit en skandal för familjen Trump och många funderar på varför de lättklädda bilderna dykt upp precis just nu.

På nätet spekuleras det i att det kan ha att göra med bråket mellan presidentkandidaten Donald Trump och Khizr Khan. Khizr Khan är pappa till den amerikanske soldaten Humayun Khan som dödades 27 år gammal i strider för sitt land.

– Om Donald Trump fick bestämma hade min son inte ens fått vara i Amerika, sade Khizr Khan i sitt tal på demokraternas konvent.

Vilket fick Trump att ryta tillbaka om mannens fru som stod tyst under talet genom att säga att ”hon kanske inte var tillåten att ha något att säga”.

Men om nakenbilderna på ”Melania K” och Emma Eriksson har Trump inget mer att säga än att ”sådana bilder är trendiga i Europa”.

– Melania var en av de mest framgångsrika modellerna, och hon gjorde många fotograferingar, inkluderat omslag för flera tidningar. Det här fotot var taget för en europeisk tidning innan jag kände henne. I Europa är sådana här bilder mycket trendiga och vanliga, säger han till New York Post.

Publisert:

LÄS VIDARE