Partikamraterna om Monas tal

Av: Josefine Hökerberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vad tyckte du om Mona Sahlins tal?

Stefan Löfven, ordförande i IF Metall:

- Det var ett väldigt bra tal. Hennes stora styrka var att hon vågade ta upp frågor där vi behöver en förändring, som a-kassan. Hon tog upp betydelsen av att se a-kassan som en omställningsförsäkring.

Leif Pagrotsky, riksdagsledamot och vice ordförande i riksbankens fullmäktige:

- Bra analys. Men jag är besviken på att det inte hänt mer sedan förra valet på de områden som hon så träffsäkert pekar ut. Om det kan bero på att hon har haft motstånd, det vet jag inte. Jag är besviken på att vi har fyra förlorade år bakom oss.

Marita Ulvskog, EU-parlamentariker och tidigare partisekreterare:

- Det var ett bra tal och det var bra att hon lyfte upp behovet av en näringspolitik - det har jag längtat efter. Jag hoppas att vi får en chans att visa vad vi vill i näringspolitik. Det sker mycket på kommunnivå men inte på riksnivå.

Sven-Erik Österberg, gruppledare i riksdagen:

- Det var ett bra tal i den situation som hon befinner sig i. Hon tog tillfället i akt att lämna sin syn och det var ett ypperligt tillfälle för ett testamente. Jag känner lite tragik över att hon ska lämna. Det är först i dag som det känns uppenbart för mig.

Veronica Palm, riksdagsledamot och Stockholms arbetarkommuns ordförande:

- Ett bra, spännande och starkt tal och ett viktigt inlägg i den fortsatta diskussionen. Framförallt tyckte jag om tonen - att inget är stensäkert utan att vi behöver titta på politiken.

Ibrahim Baylan, partisekreterare:

- Bra, känslosamt och ideologiskt. Det satte fingret på många områden som behöver utveckling.

Jytte Guteland, SSU-ordförande:

- Det var bra att hon ville vända på alla stenar och få i gång en politisk eftervalsdebatt. Hon var väldigt självkritisk och det behöver vi.

Ylva Johansson, riksdagsledamot:

- Det var ett lysande tal. Jag fick tårar i ögonen. Jag tycker det är väldigt sorgligt att hon inte ska vara vår partiledare. Hon har så mycket klokskap och så mycket att ge politiken. Det hon pekade ut är precis vad vi behöver göra och det är tråkigt att inte hon ska leda det.

Wanja Lundby-Wedin, LO:s ordförande:

- Det var väl ett bra tal. Hon uppmanade oss att fortsätta.

Thomas Östros, ekonomisk-politisk talesman:

- Det var ett starkt framförande och jag tror att många kände sig väldigt berörda. Jag blev rörd på slutet när Mona blev så berörd. Jag tror vi alla kände att det blev en liten klump i halsen.

Peter Hultqvist, riksdagsledamot i konstitutionsutskottet:

- Det var bra att hon lyfte fram vikten av näringsliv och tillväxtfrågor. Det är en stor fråga för S-styrda kommuner och det skulle kunna fungera även på riksnivå.

Publicerad: