Nyheter

Putin är rasande

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

Ryske premiärministern om att kallas ”Batman”: Ärekränkande!

LONDON. Han kallas Batman och presidenten Medvedev hans Robin.

Det har gjort Putin rasande.

– Ärekränkande! säger den ryske premiärministern i en tv-intervju.

Hängs ut Vladimir Putin kommenterade Wikileaks-läckorna i CNN i går kväll.
Hängs ut Vladimir Putin kommenterade Wikileaks-läckorna i CNN i går kväll.

Hemliga meddelanden mellan Vita huset och den amerikanska ambassaden i Moskva innehöll flera nedsättande kommentarer om Rysslands president Dmitrij Medvedev och premiärministern Vladimir Putin.

Träffade Larry King

Medvedev uppgavs vara blek och tvekande medan Putin beskrevs som en alfahanne. I ett av de hemliga dokumenten som publicerats av Wikileaks beskrivs den ojämna maktbalansen mellan de båda ryska tungviktarna. Den jämförs med den mellan superhjälten Batman och hans svagare följeslagare Robin.

Nu väljer Putin att kommentera de läckta dokumenten i en intervju med CNN:s pratshowvärd Larry King. Den ryske förre presidenten, nu premiärminister, är allt annat än glad och kallar kommentarerna för ”ärekränkande”, skriver Guardian. Om beskrivningen av Medvedev som ”Robin till Putins Batman” säger han:

– Sanningen är att det handlar om vårt samspel, som är en viktig faktor i vår inrikespolitik. Ska jag vara ärlig så trodde vi aldrig att det skulle beskrivas med sådan arrogans, så hårt och på ett så oetiskt sätt.

”Politiska syften”

I intervjun, som sändes på CNN i går kväll, framför Putin att den allmänna uppfattningen i Ryssland är att Wikileaks har blivit vilseledda och att dokumenten medvetet läckts av en fraktion inom den amerikanska regeringen eller militären.

– Vissa experter anser att någon använder Wikileaks för politiska syften. De åsikterna uttrycks här, säger Putin, men slätar senare över betydelsen av de över 250 000 hemliga dokument som nu offentliggörs:

– Det har förekommit läckor förut. Det här är ingen katastrof.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: