Teliafamiljen splittras – efter sex år i rutan

sluttittat  Teliafamiljen – som vi vant oss att se dem. Men nu är det slut, Telia har bestämt sig för att lägga ner följetongen.

avJohanna Klaasen

NYHETER

En era har nått sitt slut.

Nu splittras Teliafamiljen efter sex år i rutan.

– Jättetråkigt, säger pappan Roland Nordqvist, 62.

Han är frilansjournalist och såg för sex år sedan en annons i lokaltidningen om casting för en reklamfilm.

– Jag halkade verkligen in på ett bananskal. Det var en söndag och jag hade tråkigt så jag bestämde mig för att gå dit. Jag hade inga som helst förväntningar, säger Roland Nordqvist.

Gjorde succé

Men reklamfilmen gjorde succé och plötsligt blev han Telia­pappan med hela svenska folket. Ett kändisskap som lett till många busringningar och kommentarer på stan.

– Jag kan inte röra mig någonstans utan att bli igenkänd. Men det är bara roligt. Roligast är det med alla tonårskillar som säger att jag är precis som deras farsor.

Men nu är det alltså slut. Telia har bestämt sig för att lägga ner den framgångsrika reklamföljetongen, skriver Resumé.

– Beskedet kom inte så oväntat. Vi har förstått att det var på gång eftersom de bytte reklambyrå förra året, säger Roland Nordqvist.

Drömmer om långfilmer

Under åren har han sett sina Telia-barn växa upp. Och till sommaren ska Telia-dottern, Angelica Zetterström, 22, bli mamma.

– Det är svårt att förstå. När vi började spela in var hon bara en liten tonårstjej, säger Roland Nordqvist.

Nu hoppas han på nya uppdrag. Under åren som Telia-pappan har han fått säga nej till andra reklamuppdrag.

– Jag hoppas att det här kan leda till något nytt. Drömmen är att få spela in en långfilm. Enda nackdelen är ju att man blivit lite förknippad med den här rollen.