Chantal mördades inte

NYHETER

Preliminära obduktionsresultatet klart - 19-åringen råkade ut för en olycka

19-åriga Chantal som hittades död i Stockholm i helgen råkade ut för en olycka.

Det visar det preliminära obduktionsresultatet som kom i dag.

Chantal, 19, hittades död på Rosenlundsgatan på Södermalm i Stockholm natten till i söndags. Hon låg död under en drygt fyra meter hög gångbro.

Polisen kunde inte förklara hur kvinnan dött, men inledde snabbt en förundersökning om mord.

I dag kom det preliminära resultatet från obduktionen. Det visar att Chantal råkade ut för en olycka och troligen föll från gångbron.

Var på fest

Kvinnan ska på något sätt ha tappat balansen när hon passerade över bron på väg till sitt hem och handlöst ha fallit mot marken.

– Enligt resultatet från obduktionen dog hon av skadorna hon ådrog sig efter fallet. Det finns därför inte längre några misstankar om mord. Inte heller de iakttagelser som gjorts i området tyder på att något brott har begåtts, säger Petra Sjölander, presstalesperson på Citypolisen.

Chantal hade varit på en fest hos en vän och hoppade ut från en taxi på väg hem i korsningen Swedenborgsgatan/Fatbursgatan klockan 00.50 natten till söndag. Det var sista gången någon såg henne vid liv.

02.25 hittade en väktare hennes döda kropp på asfalten.

Hoppades på tips

Chantals familj valde i går att gå ut med en bild på henne, i hopp om att avgörande tips skulle komma in till polisen.

Ett stort antal vittnen har hört av sig till polisen, men det finns ingen som sett 19-åringen falla från bron.

– Vi har kartlagt kvinnans sista timmar i livet och vet hur hon har rört sig. Tyvärr finns det dock ingen som sett själva olyckan, säger Sjölander.