Vann 4 miljoner - försvann spårlöst

avMikael Stengård

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är rekordvinnarna vi minns

De har alla vunnit rekordstora vinster på lotto.

Men har gått olika öden till mötes.

Här är rekordvinnarna vi minns.

2007 blev Donna Campbell från Miami misstänksam mot sin man, Armin Ramdass. Armin hade börjat stänga av teven och hade kopplat ur telefonledningen.

Misstänkarna växte när Donna en dag hittade ett vykort som gratulerade Armin till det nya husköpet.

Donna bestämde sig för att googla mannens namn på nätet. Den första träffen gav henne jackpot. I ett pressmeddelande från ett lotteri i Florida presenterades Armin som vinnare till fyra miljoner kronor.

Efter att konfronterat sin man krävde Donna skilsmässa och hälften av pengarna. Men Armin är sedan dess spårlöst försvunnen.

Skilsmässan går inte igenom utan hans underskrift och Donna söker nu efter mannen ljus och lykta.

– Det här är en man som hela sitt liv spenderat familjens pengar på spel och kasinon utan att vinna. Och när han äntligen gör det försöker han hemlighålla det för sin fru. Det är lågt gjort, sa Donnas advokat till Bruce Baldwin till Fox News i samband med att händelsen blev offentlig.

Vann 120 miljoner - blev bankrutt

William Post från Pennsylvania drog hem storvinsten 120 miljoner kronor på ett lotteri 1988. Men efter några år var han helt utblottad med miljoner i skulder.

Efter storvinsten krävde hans exflickvän en del av pengarna. Men William vägrade. En domstol avgjorde tvisten till flickvännens fördel.

Senare greps Williams egen bror och dömdes till fängelse för att ha anlitat en man som skulle mörda Williams för pengarna.

Andra släktingar krävde också pengar av William. Det gick så långt att han mot sin vilja investerade i flera bilfirmor och restauranger. Men företagen gick rakt i botten och William blev bankrutt.

2008 dog han efter att ha levt på matkuponger och bidrag sina sista år.

Rekordvinnaren köpte hus till pojkvännens exfru

2007 vann brittiska Angela Kelly, 40, Storbritanniens då högsta vinst på lotto. Sammanlagt kammade den före detta brevbären från Glasgow hem cirka 400 miljoner kronor.

Men Angela är inget exempel på en människa som låtit pengarna stiga henne över huvudet. Tvärtom.

Det första hon gjorde var han skänka pengar till släktingar, vänner och välgörenhetsorganisationer. Till slut bestämde hon sig också att köpa ett hus till sin pojkväns exfru.

2,5 miljoner kronor kostade huset. Angela betalade kontant.

Trodde han vunnit 36 miljoner – tog självmord

I april 1995 fick brittiska Timothy O´Brien kalla kårar när veckans lottovinst redogjordes på tv.

Den rad som Timothy med sin vän turades om att lämna in hade vunnit 36 miljoner kronor. Problemet var bara att Timothy hade glömt att lämna in kupongen. När upptäckte felet sköt han sig själv i huvudet.

Men Timothy hade läst fel. Även om han hade lämnat in kupongen hade vinsten bara blivit sju kronor. Timothys lottorad hade bara fyra rätt av sex möjliga.

Publicerad: