”Min kille hade sex med sin syster”

NYHETER

Fridas sambo ringde själv polisen – nu riskerar syskonen fängelse för incest

Foto: Foto: ANDREAS HILLERGREN
får barn om en vecka På Fridas egen födelsedagsfest kom hon på sambon med att ha sex med sin lillasyster. Frida hamnade på psyket och flyttade sedan ut från parets lägenhet. Om en vecka beräknas hon föda deras gemensamma barn – som hon nu vill ha ensam vårdnad om.

KALMAR. Gravida Frida fyllde 22 år. Det var fest.

– Jag gick ut i köket och där hade min sambo sex med sin egen syster, säger hon.

Nu är syskonen åtalade för incest.

Och i nästa vecka ska Frida föda.

Lyckan blev inte långvarig för Frida, som egentligen heter något annat. För drygt ett år sedan träffade hon en kille, ett och ett halvt år yngre än hon själv. De blev ett par och snart var hon gravid.

I somras flyttade hon in i hans lägenhet i Kalmar. De planerade sin framtid tillsammans.

Han hade växt upp med flera syskon och hon upplevde hans familj som lite konstig, hemlighetsfull. Själv växte hon upp på en ort utanför Kalmar.

”Han ville gå ut”

I början av november förra året fyllde Frida 22 år. Hon var på väg in i sjätte månaden.

– Vi hade bråkat dagarna innan och han ville att vi skulle gå ut och fira. Men jag var gravid och kunde inte dricka så vi bestämde oss för att fira med kompisar hemma i vår lägenhet.

Det åts och dracks och alla hade trevligt. Sambons 17-åriga syster var en av gästerna. Frida hade träffat henne flera gånger tidigare.

– Min sambos syster var ledsen och han tröstade henne. Jag märkte att han flera gånger kallade henne mitt namn. Och jag betonade för honom att jag också var där.

Systern lämnade plötsligt lägenheten. Alla letade efter henne.

– Vi försökte få in henne. Själv var jag mycket trött och ville sova. Min kille hade tidigare på kvällen stött på min kompis, men jag orkade inte tjafsa utan tänkte snacka med honom om det på morgonen.

”Hörde ett stön”

Vid fyratiden på natten var bara Frida, sambon och systern kvar i lägenheten.

– Jag plockade undan, diskade och kände panik över att det var så sent. Jag la mig och lät de båda andra vara.

– När jag låg i sängen hörde jag plötsligt ett stön.

Oron malde inom Frida.

– Jag gick upp, jag vet inte vad jag tänkte. Jag sprang ut i köket och där i en fåtölj hade min sambo sex med sin lillasyster. Det var ingen tvekan om vad de höll på med.

Hon sprang fram, slog sin sambo i ansiktet, skrek och frågade vad de höll på med.

– Du vill ju ändå inte ha sex med mig, svarade sambon.

Sedan förklarade han att han insåg vad han hade gjort, att han skulle hamna i fängelse.

– Han ringde själv polisen och anmälde sig. Samtidigt försökte hans syster be mig om ursäkt men jag ville bara bli av med henne.

Ville bara därifrån

Frida har ingen aning om syskonen haft sex tidigare eller om det var första gången. Då ville hon bara lämna lägenheten och sin sambo så fort som möjligt.

– Polisen kom och tog alla våra uppgifter. Själv kördes jag till psyket där jag fick stanna några timmar. Hans familj hörde av sig och ville att jag inte skulle berätta något om vad som hänt.

Frida flyttade till en släkting och två veckor senare hade hon fått en egen lägenhet. Där står nu den röda barnvagnen redo. Födseln är planerad om en vecka.

– Han kommer inte att vara med då. Min mamma kommer att vara hos mig under förlossningen.

Sambon förstår inte varför hon vill ha ensam vårdnad om barnet, säger Frida:

– Han vill ha mig tillbaka, men så blir det aldrig. Han kan få träffa vårt barn, men bara korta stunder. Och då ska jag vara med.

Båda är åtalade

Syskonen är nu åtalade för att ha haft sex med varandra och riskerar att hamna i fängelse i upp till ett år. Förutom Frida ska tre poliser som kom till lägenheten höras som vittnen. Timslånga förhör med syskonparet ingår också i bevisningen.

Men utredningen är sekretessbelagd och syskonens advokater, Bo Runnquist och Louise Wassberg, vill inte säga något om vad syskonen sagt i förhören.

– Min förre sambo har ju erkänt men säger att han inte minns allt i detalj. Han syster hävdar att hon inte kommer ihåg vad som hände, säger Frida.