Tredjeklassare hotade kompisar med kniv

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Barnen busade med varandra på fritids.

Då tog en kille plötsligt fram en kniv- och viftade med den mot kompisarna.

– Det är beklagligt för alla, säger skolans rektor Francine Wernås.

Torsdagen började med dramatik på Gullregnsskolan i Kungsbacka.

Vid sjutiden i morse hamnade en tredjeklassare i dispyt med några andra barn på fritids och började fäkta med en biljardkö som han slog till ett av barnen med. Sen viftade han med ett cykellås och vassa plockepinn-pinnar innan han till slut hämtade en kniv i köket på fritids och hotade kompisarna med.

Den enda personal som jobbade vid tillfället var på toaletten och missade all uppståndelse, men fick till slut avvärjt situationen.

– Jag fick reda på vad som hänt när jag kom till jobbet tjugo i åtta. Jag kontaktade de inblandade föräldrarna och personalen pratade med barnen, säger rektorn Francine Wernås.

Hon säger att skolan har vidtagit åtgärder men säger att hon av sekretesskäl inte vill säga vilka. Rektorn säger att det är svårt att ha koll på eleverna i alla lägen men att fritids- och skolpersonalen ska vara mycket mer uppmärksamma framöver.

– Vi tar allvarligt på det här. Fast vi har inte polisanmält händelsen, på den nivån är det inte och jag tror inte det hjälper att polisanmäla en tredjeklassare, säger hon.

På eftermiddagen fick skolbarnen ett brev hem som berättade vad som hade hänt.

Publicerad: